huawei-se-chlubil-falesnou-fotkou-ze-smartphonu-p9
Novinka Huawei se chlubil falešnou fotkou ze smartphonu P9

Huawei se chlubil falešnou fotkou ze smartphonu P9

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 7. 2016 18:00

Na fakt, že snímek, který Huawei umístil na svůj profil na sociální službě Google+, nebyl vyfocen novým top modelem P9 s dvojicí revolučních snímačů, upozornil server Android Police.

Reklama

Čínský výrobce propaguje schopnosti duálního fotoaparátu s čočkami Leica (ve skutečnosti je vyrobila firma Sunny Optical Technology) telefonu P9 opravdu velmi intenzivně. Zcela jistě finančně nákladná marketingová kampaň neminula ani sociální sítě, které jsou plné krásných fotek z „pé devítky“. Minimálně v jednom případě ale Huawei podváděl.

Snímek, kvůli kterému je teď firma terčem posměchu, byl totiž pořízen špičkovou zrcadlovkou Canon EOS 5D Mark III. Aby se přišlo na to, že výstup nepochází z telefonu P9, stačila opravdu maličkost – vyvěsit fotku omylem na síť i s EXIF informacemi (ty se dají zobrazit přímo na G+).

Zástupce Huawei se poté, co se celá věc vyšla najevo, na webu Android Police za tuto mystifikaci omluvil s tím, že firma neměla v plánu nikoho klamat. Ani to ale celou věc moc nevylepšilo. Správce profilu fotku vzápětí raději z Google+ smazal.

Huawei samozřejmě není jediný výrobce, kterého se podařilo při nekalých praktikách nachytat. Pamatujete na aféru Nokie, která si utrhla ostudu tím, že video, které propagovalo optický stabilizátor Lumie 920, nebylo natočeno tímto telefonem, nýbrž profesionální technikou? Samsung dříve ve velkém zase používal různé triky, díky kterým jeho smartphony excelovaly v testech výkonu…

Zdroj: AP

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama