acer-travelmate-x349-notebook-pro-male-podniky-s-cipy-skylake
Novinka Acer TravelMate X349: Notebook pro malé podniky s čipy Skylake

Acer TravelMate X349: Notebook pro malé podniky s čipy Skylake

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 7. 2016 15:00 3

Pro malé a střední podniky je určena právě představená řada notebooků TravelMate X3 od společnosti Acer. Dle tiskové zprávy se nové počítače vyznačují nízkou hmotností, dlouhou výdrží baterie a přijatelnou cenou.

Reklama

Prvním zástupcem nové řady je model X349 s čtrnáctipalcovým IPS displejem s rozlišením 1 920 × 1 080 pixelů, od kterého můžeme čekat široké pozorovací úhly. Panty víka přitom umožňují rozevření notebooku o 180 stupňů. Klávesnice s nízkým zdvihem je podsvícená, pod ní bychom měli najít velký touchpad. Počítač má hmotnost jen 1,53 kilogramu a tloušťku pod 18 mm.

Výkon X349 zajistí čipy Intel Core šesté generace (architektura Skylake), kterým bude asistovat až 8 GB DDR4 operační paměti. Pro data a systém Windows 10 má být vyhrazen maximálně 512GB SSD.

Počítač je dále vybavený USB-C konektorem, který lze využít pro připojení dokovací stanice – ta slouží například k rozšíření konektivity o dva 4K monitory. Výrobce nezapomněl ani na TPM 2.0 čip, čtečku otisků prstů a bezpečnostní software včetně programů ProShield Manager a Office Manager. Je tu také HD webkamera s podporou HDR a akumulátor s výdrží až deset hodin.

V Evropě se Acer TravelMate X349 začne prodávat v září. Za základní konfiguraci zákazníci zaplatí 480 eur, což je v přepočtu 13 000 Kč včetně DPH.

Acer TravelMate X349: Notebook pro malé podniky s čipy Skylake
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Acer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama