xbox-one-s-umi-upscalovat-hry-do-4k-rozliseni
Novinka Xbox One S umí upscalovat hry do 4K rozlišení

Xbox One S umí upscalovat hry do 4K rozlišení

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 7. 2016 16:00 5

Už během srpna by se měla začít prodávat konzole Xbox One S, která je o 40 % menší než klasický One, nabízí 2 TB úložného prostoru a má zabudované napájení přímo ve svém těle. Na konferenci E3 zaznělo, že novinka bude podporovat 4K zobrazení, což ale automaticky neznamená, že hry v tomto rozlišení nativně poběží.

Reklama

Nová verze Xboxu zvládne streamovat videa v 4K Ultra HD, a to z Netflixu, YouTube a Amazon Videa. Hry také poběží ve vysokém rozlišení, ale nebude se jednat o pravé 4K – konzole, respekrive její hardware, bude do tohoto standardu obraz upscalovat. Na Twitteru o tom napsal Mike Ybarra z Microsoftu.

Připomeňme, že plnohodnotné hraní ve 4K a podporu virtuální reality nabídne až zařízení nazvané Project Scorpio. Výrobce v jeho případě slibuje výkon 6 TFLOPS a tvrdí, že to bude nejvýkonnější konzole všech dob. Předpokládané uvedení na trh jsou Vánoce 2017.

Vydání Xboxu One S je naplánováno na konec prázdnin. Ve verzi s 500 GB v USA vyjde na 299 dolarů, verze s 1 TB má stát 349 dolarů a model s 2 TB 399 dolarů.

@Nugggzy Yes.

— ♏️ike Ybarra (@XboxQwik) 1. července 2016

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama