velka-aktualizace-windows-10-bude-dostupna-od-2-srpna
Novinka Velká aktualizace Windows 10 bude dostupná od 2. srpna

Velká aktualizace Windows 10 bude dostupná od 2. srpna

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 7. 2016 13:00 3

Letos v létě oslaví operační systém Windows 10 svoje první narozeniny. K této příležitosti americký Microsoft chystá uvolnit zdarma ke stažení velký balík oprav a vylepšení. Desítky se tak naučí úplně nové kousky.

Reklama

Velká aktualizace systému Windows 10 nazvaná Windows 10 Anniversary Update bude dostupná od 2. srpna, upřesnil před nedávnem tiskový zástupce české pobočky Microsoftu Ondřej Koubek.

Vylepšení by mělo být k dispozici hned několik. Jedno se má týkat podpory vlastnosti Windows Ink, která umožní majitelům dotykových zařízení psát poznámky nebo kreslit na displej. Na tento typ ovládání bude údajně lépe připraven také kancelářský balík Office.

Další novinkou bude rozšíření schopností virtuální asistentky Cortany, která bude fungovat i při uzamčeném zařízení. Dále by se uživatelé měli dočkat podpory biometrického zabezpečení v aplikacích včetně browseru edge prostřednictvím Windows Hello. Změny se dotknou také nabídky Start, Akčního centra, Dlaždic a synchronizace s mobilními telefony – desítky se naučí zobrazovat notifikace z mobilních Windows a Androidu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama