transcend-storejet-cloud-externi-sitove-disky-s-cloudovymi-funkcemi-a-podporou-airplay-chromecast-a-itunes
Novinka Transcend StoreJet Cloud: externí sítové disky s cloudovými funkcemi a podporou AirPlay, Chromecast a iTunes

Transcend StoreJet Cloud: externí sítové disky s cloudovými funkcemi a podporou AirPlay, Chromecast a iTunes

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 6. 2016 13:00

Společnost Transcend představuje cloudové disky StoreJet Cloud, které umožňují čtení a zápis dat na každém místě s přístupem k internetu, a také pomocí smartphonů a tabletů.

Reklama

Pro použití vytvořeného cloudu stačí připojit StoreJet Cloud síťovým kabelem k routeru s přístupem k internetu a provést jednoduchou konfiguraci. Po jejím ukončení získáváte přístup k datům uloženým na disku při použití jakéhokoliv počítače nebo mobilního zařízení s iOS a Androidem připojeného k internetu. Stačí stáhnout a nainstalovat bezplatnou speciální aplikaci StoreJet Cloud, která navíc nabízí možnost vytvořit více účtů. Jeden tak můžete použít pro ukládání soukromých souborů a druhý třeba pro sdílení s přáteli zajímavých fotek ve vysoké kvalitě.

StoreJet Cloud může také sloužit jako centrum domácí zábavy. Je vybaven certifikátem DLNA, jenž zaručuje bezproblémové sdílení a přehrávání souborů na jiných zařízeních podporujících tento standard. Patří k nim například televize Smart TV či herní konzole. Kromě toho disk také podporuje Chromecast, AirPlay a iTunes.

Transcend StoreJet Cloud: externí sítové disky s cloudovými funkcemi a podporou AirPlay, Chromecast a iTunes
i Zdroj: PCTuning.cz

StoreJet Cloud 110K je zařízení s jedním pevným diskem o kapacitě 4 TB. Model 210K má dva disky, každý s kapacitou 4 TB a umožňuje zvolit jeden z dvou provozních režimů. Režim RAID 0 sčítává kapacitu obou disků, tím získáváme diskový oddíl s kapacitou 8 TB. Při zapnutí původně nastaveného režimu RAID 1 na obou discích jsou ukládána stejná data (kapacita činí 4 TB). Díky tomu obsah StoreJet Cloud 210 nebude porušen také v případě selhání jednoho disku. Tím je zvýšena bezpečnost uložených dat.

Na zadní stěně zařízení se nachází port USB 3.0 a tlačítko záložní kopie umožňuje snadno zkopírovat obsah na externí zařízení. StoreJet Cloud také podporuje Apple Time Machine.

Doporučené ceny disků StoreJet Cloud 110K a 210K jsou:

TS4TSJC110K - 4TB StoreJetCloud 110K - 5 590,- Kč včetně DPH

TS8TSJC210K - 8TB StoreJetCloud 210K - 11 595 Kč včetně DPH

Na výrobky se vztahuje dvouletá záruka výrobce.

 

Transcend StoreJet Cloud: externí sítové disky s cloudovými funkcemi a podporou AirPlay, Chromecast a iTunes
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Transcend

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama