hru-sea-hero-si-v-cr-stahlo-vice-nez-100-tisic-lidi
Novinka Hru Sea Hero si v ČR stáhlo více než 100 tisíc lidí

Hru Sea Hero si v ČR stáhlo více než 100 tisíc lidí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 6. 2016 10:00

Mobilní hru Sea Hero, která pomůže vědcům v boji proti demenci, si v České republice stáhlo přes 100 tisíc lidí. T-Mobile Czech Republic tak ve skupině Deutsche Telekom dosáhl jednoho z nejvyšších počtů stažení. Ze zemí skupiny DT se srovnatelným počtem obyvatel si hru stáhlo více uživatelů pouze v Maďarsku (přes 120 tisíc). Absolutně největšího počtu stažení bylo dosaženo v USA (přes 150 tisíc), kde ale žije v porovnání s Českou republikou zhruba třicetkrát více obyvatel.

Reklama

Hráč Sea Hero se stává mořeplavcem, který brázdí vody moří a oceánů a fotí jejich obyvatele. Při tom uplatní zejména svůj postřeh a smysl pro orientaci. Právě zhoršení schopnosti prostorové orientace je jedním z průvodních jevů Alzheimerovy choroby, která je nejčastější příčinou demence.

Hraním hry lidé vědcům pomohou tomuto procesu lépe porozumět a rozlišit, kdy je zhoršení schopnosti orientace přirozeným důsledkem stárnutí a kdy už symptomem nemoci. Na základě toho pak bude možné vyvinout nové a mnohem přesnější diagnostické testy na demenci a pokročit v její léčbě. Shromážděná herní data jsou poskytnuta výzkumnému ústavu University College London, kde je vědci zkoumají. Úspora času v porovnání s klasickým výzkumem je přitom obrovská.

Přesně před měsícem operátor oznámil, že hru si celosvětově do svých chytrých telefonů a tabletů uložil už milion lidí, kteří jejím hraním poskytli vědcům data odpovídající více než 1 500 rokům klasického výzkumu.

Stahujte:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama