gigabyte-nabizi-gtx-1080-xtreme-gaming-s-vodnim-chlazenim
Novinka Gigabyte nabízí GTX 1080 Xtreme Gaming s vodním chlazením

Gigabyte nabízí GTX 1080 Xtreme Gaming s vodním chlazením

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

21. 6. 2016 15:45 5

Pokud se svojí grafikou chcete dosahovat co největších taktů a přitom zachovat nízkou hladinu hlučnosti, můžete zvolit chlazení kapalinou. Nejjednodušší cestou je AiO vodní chlazení, které nyní firma Gigabyte přidává již v základu ke své grafice GTX 1080. Model osazený AiO vodním chlazením vychází z modelu Xtreme Gaming, ale ponese přízvisko Water cooling a modelové označení GV-N1080XTREME W-8GD.

Reklama

Podobně jako jeho aktivně chlazený kolega, bude i tato karty celkem slušně továrně přetaktovaná. O její chlazení se bude starat vodní chlazení typu all-in-one WaterForce, které se skládá z bloku a čerpadla umístěného pod krytem a 120mm černého hliníkového radiátoru ofukovaného pomocí 120mm větráku, jehož základem jsou dvojitá kuličková ložiska. Chladič ukrytý pod krytem, na němž září LED pásky tvořící písmeno "X" s možností nastavení barvy podsvícení, má měděnou základnu s jednou heapipe odvádějící teplo od ostatních komponent vyjma GPU, jako jsou paměti a MOSFET. Chladič samotný je doplněný o kovový backplate. 

Gigabyte nabízí GTX 1080 Xtreme Gaming s vodním chlazením
i Zdroj: PCTuning.cz

Výrobce se chlubí také dalšími kvalitními komponentami, mezi něž se řadí odolné kondenzátory a tlumivky. Možná i proto si výrobce dovolil na kartu poskytnout čtyřletou záruku. Tím nejpodstatnějším jsou samozřejmě specifikace karty. Zde se dočkáme taktu 1784 MHz až 1936 MHz v OC módu a frekvence 1759 MHz a 1898 MHz s boost v herním režimu. Přetaktované jsou také paměti, které nabídnou v OC módu frekvenci 10416 MHz a v herním 10211 MHz. Pamětí karta nese 8 GB s 256bitovou sběrnicí. Její dostatečné napájení zajistí dva 8pinové PCIe konektory. 

Gigabyte nabízí GTX 1080 Xtreme Gaming s vodním chlazením
i Zdroj: PCTuning.cz

S GV-N1080XTREME W-8GD dostaneme také dva panely. V základu má grafika zadní panel vybavený trojici konektorů DisplayPort, jedním HDMI a jedním DVI-D. Pro připojení VR zařízení pak může posloužit dodatečný panel, který na sobě má dva další porty HDMI. Při jeho zapojení se ovšem vypne dvojice DisplayPort rozhraní. Cenu této zajímavé novinky zatím bohužel neznáme. Jistě však nebude nijak nízká. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama