google-zvysuje-odmeny-za-nalezeni-chyb-v-androidu
Novinka Google zvyšuje odměny za nalezení chyb v Androidu

Google zvyšuje odměny za nalezení chyb v Androidu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 6. 2016 19:00

Americký technologický gigant chce ještě víc motivovat komunitu, aby mu pomohla odstraňovat chyby, které jeho vývojáři přehlédli v operačním systému Android.

Reklama

Program Googlu pro lovce chyb je dobře známý. Hackeři si za nalezení zranitelnosti mohou přijít na odměny v řádech tisíců dolarů, v závislosti na závažnosti chyby.

Dosud platilo, že za objevení kritické zranitelnosti a její kompletní zdokumentování, opravení a podložení Google vyplácel 8 tisíc dolarů. V případě objevení chyby s nejvážnějšími důsledky bylo možné získat 38 tisíc dolarů.

Od prvního června maximální vyplácená odměna vzrostla o 20 tisíc dolarů na 58 tisíc dolarů. Základní prémie je stále stejná, tedy 8 tisíc dolarů, stouplo ale ohodnocení u objevených zranitelností, které se týkají problémů v technologii TrustZone nebo ověření při bootování, vysoce ohodnoceny jsou také chyby týkající se kernelu.

Za minulý rok Google vyplatil za nahlášené chyby v Androidu více než 550 tisíc dolarů celkem 82 lidem, nejaktivnější byl expert Peter Pi s twitterovou přezdívkou @heisecode.

Zdroj: Google

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama