policie-cr-predstavila-novy-dron-s-nocnim-videni-i-termovizi
Novinka Policie ČR představila nový dron s nočním vidění i termovizí

Policie ČR představila nový dron s nočním vidění i termovizí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 6. 2016 07:00 4

Středočeská policie představila nové vybavení, respektive techniku. Tentokrát nejde o nový vrtulník, byť se to tomu trochu podobá. Územní odbor Příbram zakoupil za výrazné podpory Středočeského kraje dva drony. O novince píše Týdeník Policie.

Reklama

Bezpilotní rotorový univerzální systém pod označením BRUS vyvinuli specialisté ve Vojenském technickém ústavu v pražských Kbelích. Dron má v průměru 120 centimetrů, je vyroben z uhlíkové konstrukce a osazen šesti motory o příkonu 400 wattů (každý). Hmotnost bezpilotního stroje může být až deset kilogramů a ve vzduchu vydrží více než 40 minut, přičemž snese vítr o rychlosti až 10 metrů za sekundu a lze jej ovládat na vzdálenost až deset kilometrů.

Drony bude PČR využívat hlavně při pátracích operacích, zejména v Chráněné krajinné oblasti Brdy, a dále pak k monitorování událostí většího rozsahu, jako jsou například požáry, povodně a tak podobně. K monitorování situace poslouží nejen běžná kamera, ale také kamera s nočním viděním a s termovizí.

Cena dvou strojů, včetně řídícího odolného panelu (jde o tablet Getac F110 se systémem Windows 10), výcviku pilotů a náhradních dílů, je zhruba dva miliony korun.

Policie ČR představila nový dron s nočním vidění i termovizí
i Zdroj: PCTuning.cz

foto | zdroj: tydenikpolicie.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama