takhle-bude-vypadat-ovladac-pro-playstation-vr
Novinka Takhle bude vypadat ovladač pro PlayStation VR

Takhle bude vypadat ovladač pro PlayStation VR

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

16. 6. 2016 09:30

Hlavním tématem prezentací Sony v rámci veletrhu E3 byl VR headset pro konzoli PlayStation, který by se měl na trhu objevit 13. října za cenu 399 euro (10 800 Kč). Na výstavě však byl odtajněn také ovladač pro hraní v prostředí virtuální reality. 

Reklama

Ovladač byl prezentován pod označením VR Aim, což je celkem trefný název vzhledem k tomu, že má tvar připomínající zbraň, kterou lze držet oběma rukama. Tento ovladač by údajně měl snímat a přenášet živé pohyby do virtuální reality poměru 1:1 a tudíž být přesným nástrojem pro hraní FPS her. Jinými slovy, jak se pohnete v reálu, tak míříte ve VR. 

Takhle bude vypadat ovladač pro PlayStation VR
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Cenu VR Aim zatím neznáme. Prvním podporovaným titulem by však měla být hra Farpoint, která byla přímo pro zbraň navržena. Nevýhodou třeba oproti ovladačům pro jiné headsety jako je HTC Vive je, že VR Aim je určen výhradně pro míření a tudíž pro akční hry z pohledu první osoby. 

Takhle bude vypadat ovladač pro PlayStation VR
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Nutno dodat, že Sony slibuje, že pro virtuální realitu by mělo být do konce roku připraveno nejméně 50 titulů. Dalším trumfem, který Sony nabídne oproti konkurenci, je univerzálnost ovladačů a právě širší škála příslušenství. 

Ukázka ze hry Farpoint

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama