cenove-dostupny-smartphone-honor-5a-predstaven
Novinka Cenově dostupný smartphone Honor 5A představen

Cenově dostupný smartphone Honor 5A představen

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 6. 2016 20:00

Značka Honor, která patří pod Huawei, uvedla nový cenově dostupný smartphone. Jmenuje se Honor 5A a přestože cílí hlavně na nenáročné zákazníky, za svou výbavu se stydět nemusí. Najdeme v ní například 13Mpx fotoaparát či výkonný osmijádrový procesor.

Reklama

Honor 5A je přímým nástupcem loňského modelu Honor 4A. Oproti tomuto modelu však nabízí podstatně lepší výbavu. Novinka používá osmijádrový procesor Snapdragon 617 (na některých trzích bude přítomen čipset Kirin 620). Operační paměť má kapacitu 2 GB, rozšířitelná uživatelská pak 16 GB.

Displej telefonu je typu IPS a má HD rozlišení (1 280 × 720 obrazových bodů) s úhlopříčkou 5,5 palce. Pro příznivce selfie autoportrétů má nový model osmimegapixelovou přední kamerku. Hlavní fotoaparát má rozlišení třináct megapixelů a objektiv světelnost f/2.0.

Smartphone s Androidem Marshmallow nepostrádá podporu sítí LTE nebo technologie VoLTE pro hovory přes LTE. Výbava zahrnuje WiFi 802.11 b/g/n a Bluetooth 4.0, ale NFC bohužel chybí. Baterie má kapacitu 3 100 mAh.

Honor 5A se v Číně začne prodávat ještě tento týden za cenu odpovídající zhruba 3 400 Kč s daní. O jeho mezinárodní dostupnosti nemáme zatím žádné informace.

Zdroj: NextPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama