moto-z-je-spickovy-smartphone-s-nacvakavacimi-moduly
Novinka Moto Z je špičkový smartphone s nacvakávacími moduly

Moto Z je špičkový smartphone s nacvakávacími moduly

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 6. 2016 07:00

Společnost Lenovo představila na letošní konferenci Tech World v San Franciscu novou rodinu smartphonů Moto Z. Ta prozatím čítá dva špičkové modely, ke kterým lze připojovat další moduly, jež umožní vylepšit jejich funkčnost.

Reklama

Moto Z jsou vlastně telefony dva. Vedle provedení Moto Z bude dostupý ještě model Moto Z Force (ten se ale v Evropě nejspíš prodávat nebude). Oba smartphony charakterizuje kvalitní konstrukce z nerezavějící oceli a hliníku.

Klasická Moto Z uživatelům nabídne tělo tenké 5,2 milimetrů a 5,5palcový QHD AMOLED displej se skvělou jemností 535 obrazových bodů na palec. Vysoký výkon zajistí kombinace procesoru Snapdragon 820, 4 GB RAM a 32GB či 64GB vnitřního úložiště. Datový prostor pro všechny fotografie, videa a aplikace mohou uživatelé navýšit až na 2 TB pomocí microSD karty.

Telefon je vybaven 13Mpx fotoaparátem se světelností f/1.8, optickou stabilizací obrazu a automatickým laserovým ostřením. Přední 5Mpx foťák přináší širokoúhlou čočku, díky které se při focení selfie vejde do záběru více lidí.

Samozřejmostí je pak podpora WiFi (802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooth 4.2, A-GPS či LTE (pásma B2, 3, 4, 5, 7, 13). Kapacita baterie u Moto Z dosahuje 2 600 mA a lze ji dobíjet skrze konektor USB-C. Podporováno je přitom rychlé dobíjení Quick Charge a podle zástupců firmy k 15hodinové výdrži stačí telefon nabíjet patnáct minut. Potěší také voděodpudivý speciální nanopovrch, takže uživatelé se nemusí bát deště či náhodného polití.

Výbava nového Moto Z dále zahrnuje podporu technologie NFC, pro zabezpečení je použit senzor otisků prstů a podporovány jsou nacvakávací kryty, díky kterým je možné funkce telefonu nebývale rozšířit. Externí moduly připojíte prostřednictvím pinů umístěných ve spodní části zad telefonu. Do začátku budou dostupné čtyři typy – reproduktory JBL, přídavná baterie, projektor se stojánkem a barevné kryty.

Moto Z se začne v Evropě, a tedy i na našem trhu, prodávat v září. Cenu smartphonu ani jednotlivých modulů však zatím neznáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama