minecraft-hlasi-100-milionu-prodanych-kopii
Novinka Minecraft hlásí 100 milionů prodaných kopií

Minecraft hlásí 100 milionů prodaných kopií

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 6. 2016 19:00 2

Minecraft je hra, kde si hráč musí nasbírat materiál na stavbu obydlí a výrobu nástrojů, aby se tak ochránil proti nočním příšerám. Mojang od jejího uvedení na trh v roce 2009 prodal již více než 100 milionů kopií. Firma o tom informovala na oficiálních webových stránkách.

Reklama

Nejpopulárnější je Minecraft v Číně, Indii, Spojených státech amerických a Indonésii. Čtyři kopie hry se dle statistik prodaly také na Antarktidě. K největším tahákům hry patří jednoduchost a volnost v budování vlastního světa. Vedle počítačů je Minecraft navíc dostupný také pro konzole a mobily s Androidem a iOS, kde se mu také velmi daří.

V úspěch titulu však původně nevěřil ani jeho autor, který se nejprve obával opustit tradiční zaměstnání. Spočítal si však, že mu stačí prodat dvacet kopií denně, aby se mu jeho rozhodnutí vyplatilo.

V roce 2014 švédskou firmu Mojang koupila americká softwarová společnost Microsoft, která ji převzala za 2,5 miliardy dolarů (takřka 53,4 miliardy Kč). Po finalizaci dohody autor Minecraftu Markus Persson studio Mojang opustil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama