qnap-nas-ts-831x-efektivni-podnikovy-nas-ts-831x-se-dvema-porty-site-10gbe
Novinka QNAP NAS TS-831X: Efektivní podnikový NAS TS-831X se dvěma porty sítě 10GbE

QNAP NAS TS-831X: Efektivní podnikový NAS TS-831X se dvěma porty sítě 10GbE

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 6. 2016 14:00

QNAP Systems uvádí do prodeje osmipozicový podnikový NAS TS-831X se dvěma integrovanými porty sítě 10GbE SFP+, podporou vysokorychlostní sítě 10GbE a síťového bodu VJBOD (Virtual JBOD).

Reklama

TS-831X využívá čtyřjádrový procesor Annapurna Labs Alpine AL-314 s taktem 1,4 GHz a je vybaven 8 GB/16 GB DDR3 operační paměti, podporou RAID 5/6, hardwarově akcelerovaným šifrováním a SSD. Má připravenost pro sítě 10GbE a dva integrované porty sítě 10GbE SFP+ a umožňuje uživatelům instalaci třetího portu 10GbE prostřednictvím přídavného slotu PCIe pro flexibilní nasazení prostředí vysokorychlostní sítě.

QNAP VJBOD je síťový JBOD, který pomáhá maximalizovat využití úložiště NAS. Kromě užívání fyzických rozšiřujících úložných jednotek mohou uživatelé vysokou kapacitu TS-831X využít také k rozšiřování ostatních QNAP NAS s VJBOD, vytvářet virtuální seznamy úložišť a svazky na virtuálních discích pro provozování služeb NAS. „VJBOD uvádí ekonomický způsob využití nevyužitého prostoru na úložišti NAS a poskytuje uživatelům doplňující flexibilní rozšiřující úložné řešení pro maximalizaci využití dostupného úložného prostoru,uvedl produktový manažer QNAP Ripple Wu.“

Container Station integruje systémově nenáročné virtualizační technologie LXC a Docker. Uživatelé mohou na TS-831X provozovat více izolovaných operačních systémů Linux nebo stahovat aplikace z integrovaného registru Docker Hubu. TS-831X s Container Station poskytuje ideální privátní platformu pro IoT cloud nabízející bezpočet praktických kontejnerových aplikací, pomocí nichž mohou vývojáři inicializovat mikroslužby a snadno aplikovat, rychle vyvíjet a pohodlně nasazovat aplikace pro IoT.

QNAP NAS TS-831X: Efektivní podnikový NAS TS-831X se dvěma porty sítě 10GbE
i Zdroj: PCTuning.cz

TS-831X je rozsáhlé úložné řešení pro ukládání, zálohování, sdílení a centralizovanou správu dat podporující zálohování pro stolní počítače i laptopy s operačními systémy Windows a OS X, vzdálenou replikaci v reálném čase (Real-Time Remote Replication, RTRR) s řízením verzí záloh, rsync a zálohováním na úložiště cloud (Amazon S3, Amazon Glacier, Microsoft Azure, ElephantDrive, Dropbox a Google Cloud Storage) i sdílení souborů napříč platformami. TS-831X lze také používat jako VPN server nebo VPN Client k zajištění síťového přístupu. Fulltextový vyhledávací nástroj Qsirch umožňuje rychle vyhledat data na NAS a Qsync poskytuje více způsobů synchronizace a skupinového sdílení souborů.

Podniky se mohou na škálovatelný TS-831X spolehnout jakožto na úložné řešení, které nezastará. Lze k němu totiž připojit dvě rozšiřující úložné jednotky QNAP (osmipozicovou UX-800P a pětipozicovou UX-500P) pro podporu až 24 pevných disků. Díky podpoře QJBOD Express (přesouvání jednotlivých JBOD) mohou uživatelé migrovat svá data z TS-831X na jiný NAS pomocí JBOD jednotky aniž by potřebovali síťové připojení, čímž ušetří značné množství času jinak potřebného k migraci velkého množství dat záloh.

Klíčové specifikace TS-831X:

  • TS-831X-8G: 8GB DDR3 RAM (8 GB ×1)
  • TS-831X-16G: 16GB DDR3 RAM (8 GB ×2)

QNAP NAS TS-831X: Efektivní podnikový NAS TS-831X se dvěma porty sítě 10GbE
i Zdroj: PCTuning.cz

Nový nehlučný NAS TS-831X je aktuálně dostupný za zhruba 23 000 Kč s DPH (8 GB), respektive 29 000 Kč s DPH (16 GB).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama