eset-vydal-nastroj-pro-desifrovani-ransomware-teslacrypt
Novinka ESET vydal nástroj pro dešifrování ransomware TeslaCrypt

ESET vydal nástroj pro dešifrování ransomware TeslaCrypt

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 5. 2016 14:00

ESET vydal nástroj, který obnovuje soubory zašifrované pomocí ransomwaru TeslaCrypt. Pokud byl váš počítač infikován jednou z nových verzí tohoto typu malwaru, konkrétně se jedná o TeslaCrypt ve verzích 3 a 4, lze jej odemknout pomocí dešifrovacího softwaru.

Reklama

Ten naleznete ke stažení na webových stránkách společnosti zde. Návod na použití nástroje v anglickém jazyce se nachází v databázi znalostí společnosti ESET.

Operátoři ransomware TeslaCrypt nedávno ohlásili, že ukončují své škodlivé aktivity. Při této příležitosti jeden z analytiků společnosti ESET anonymně kontaktoval útočníky přes oficiální kanál určený obětem TeslaCrypt a požádal o univerzální dešifrovací klíč. Žádost byla překvapivě kladně vyřízena, což umožnilo ESETu rychle vytvořit řešení pro uživatele, kteří ztratili přístup ke svým souborům.

Ransomware stále zůstává významnou hrozbou na internetu, na kterou nejlépe platí prevence. Kromě pravidelné aktualizace operačního systému a instalovaného softwaru a kvalitního bezpečnostního řešení, by uživatelé také měli věnovat zvýšenou pozornost při otevírání nevyžádaných e-mailových zpráv či příloh. Aktuálně jde o jeden z nejrozšířenějších způsobů, jakým se ransomware šíří.

ESET vydal nástroj pro dešifrování ransomware TeslaCrypt
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama