huawei-p9-lite-je-v-cesku-stoji-sedm-a-pul-tisice
Novinka Huawei P9 Lite je v Česku, stojí sedm a půl tisíce

Huawei P9 Lite je v Česku, stojí sedm a půl tisíce

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 5. 2016 11:00 1

První tuzemští prodejci začali nabízet chytrý telefon Huawei P9 Lite. Nejedná se přitom o žádný low-endový smartphone. Za nízkou cenu by měl vyhovět i náročnějším uživatelům.

Reklama

Displej má varianta Lite stejný, jako top model P9. Jde tedy o 5,2palcový dotykový panel, který nabízí rozlišení 1 920 × 1 080 obrazových bodů. Tempo telefonu udává procesor Kirin 650, který doplňují 2 GB RAM a úložný prostor v kapacitě 16 GB. Ten je možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD.

Pro někoho může být zklamáním absence duálního fotoaparátu, který je jedním z největších lákadel vrcholného provedení P9. Místo něj odlehčená devítka nabízí obyčejný třináctimegapixelový snímač na zadní straně a osmimegapixelový na přední.

Zájemci o Huawei P9 Lite se musí smířit také s menší baterií. Ta má místo 3 000 mAh kapacitu jen 2 800 mAh. Oželet musí i prémiové zpracování, kovový je pouze rámeček, zadní strana je plastová.

V ČR se Huawei P9 Lite prodává za zaváděcí cenu 7 490 korun včetně DPH. Někteří prodejci k telefonu ale nabízí i něco navíc. Například Sunnysoft vám k němu zdarma přibalí dárkový poukaz na Brodit proclip v hodnotě 539 Kč, brýle pro virtuální realitu CardBoard a čistící hadřík pro displej.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama