zotac-ma-dva-vlastni-computestick-pocitace-zaradi-se-do-serie-zbox-pico
Novinka Zotac má dva vlastní ComputeStick počítače. Zařadí se do série Zbox Pico

Zotac má dva vlastní ComputeStick počítače. Zařadí se do série Zbox Pico

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 5. 2016 17:00 2

Rádi byste svůj televizor používali zároveň jako běžný stolní počítač, ale nemáte třeba kam umístit PC skříň, nebo ve svém obýváku skříň vůbec nechcete, pak můžete využít PC Stick zařízení, jako je ComputeStick od Intelu. Intel však už není jediným výrobcem, jenž nabízí kompaktní počítače do portu HDMI se slušným výkonem, což dosvědčují dva nové produkty z dílny Zotac. 

Reklama

Dva nové modely PI220 a PI221 spadají do skupiny produktů Pico z rodiny minipočítačů Zbox. Založeny jsou na 14nm procesorech Cherry Trail, díky nimž dostaneme slušný výkon, ale zároveň nízkou spotřebu, která je pro takové zařízení tím nejdůležitějším. Oba nové produkty v sobě nesou téměř schodné komponenty, mezi nimiž se objeví procesor Intel Atom x5-Z8300 se čtyřmi jádry a taktem 1,44 až 1,84 GHz, 2 GB pamětí DDR3L-RS1600 a 32GB úložiště typu eMMC. 

Zotac má dva vlastní ComputeStick počítače. Zařadí se do série Zbox Pico
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Grafický čip je samozřejmě součástí SoC. Pro připojení sticku slouží rozhraní HDMI, které dnes již má snad každá televize či monitor. Mezi další konektivitou překvapí jeden port USB 3.0, 100Mb ethernetový port, audio konektory či čtečka paměťových karet. K internetu se lze připojit také bezdrátově pomocí Wi-Fi 802.11ac. Stejným stylem můžeme připojit také bezdrátové periferie přes Bluetooth 4.0. 

 

Rozdíl mezi oběma zařízeními není na první pohled patrný, ale je poměrně zásadní. O chlazení komponent PI220 se totiž stará aktivní chlazení s miniaturním větrákem, zatímco PI221 je chlazený zcela pasivně. Oba modely výrobce bude dodávat s předinstalovaným operačním systémem Windows 10 Home ve 32bitové verzi. Prvně budou k vidění na nadcházejícím veletrhu Computex. Jejich ceny zatím bohužel výrobce neodtajnil. 

 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama