prvni-ceskou-chytrou-solarni-lavicku-najdete-v-litomericich
Novinka První českou chytrou solární lavičku najdete v Litoměřicích

První českou chytrou solární lavičku najdete v Litoměřicích

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 5. 2016 14:00 4

Bezdrátové připojení k internetu či možnost nabít si mobilní telefon nabízí chytrá lavička CapaSitty, kterou může od minulého týdne každý vidět a využívat v litoměřickém parku Václava Havla. Jedná se o první sériový kus vylepšené lavičky, o které jsme informovali zde a která byla v říjnu loňského roku představena na výstavě EXPO 2015 v Miláně.

Reklama

CapaSitty na délku měří 2,2 metru a vysoká je necelý metr. Vyrobena je vyrobena z oceli, betonu a dřeva. Hmotnost má zhruba 350 kilogramů.

K nabíjení přístrojů prostřednictvím lavičky slouží USB zásuvky, rovněž lze nabíjet i na principu indukce, pokud to příslušný telefon či tablet umožňuje. Díky zabudované baterii s kapacitou 110 Ah lze zařízení navíc dobíjet i ve chvíli, když zrovna slunce nesvítí. Součástí lavičky by poté mělo být i zařízení monitorující čistotu ovzduší, takzvaný „kanárek“, a vestavěný GSM LTE modem, který přijímá a dál přes WiFi router zdarma šíří signál rychlého mobilního internetu.

Více informací o první české chytré lavičce a jejích tvůrcích nalezte na následujících webových stránkách: www.capasitty.com.

První českou chytrou solární lavičku najdete v Litoměřicích
i Zdroj: PCTuning.cz

Foto: Město Litoměřice

Zdroj: e-chomutovsko

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama