hacknout-e-mail-clintonove-bylo-snadne-tvrdi-hacker
Novinka Hacknout e-mail Clintonové bylo snadné, tvrdí hacker

Hacknout e-mail Clintonové bylo snadné, tvrdí hacker

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 5. 2016 15:00 3

Rumunský hacker Marcel Lehel Lazar, známý pod přezdívkou Guccifer, v rozhovoru pro televizi FoxNews prohlásil, že vniknout do soukromého mailu Hillary Clintonové pro něj nepředstavoval žádný problém.

Reklama

„Pro mě to bylo snadné... a pro každého,“ uvedl z virginského vězení. Lazar se do e-mailu Clintonové naboural několikrát v roce 2013 a podle jeho slov se mu podařilo stáhnout a uschovat zhruba dva gigabajty informací, které obsahují „záležitosti národní bezpečnosti“.

Clintonová šéfovala americké diplomacii v letech 2009 až 2013 a během této doby používala k veškeré komunikaci soukromou schránku elektronické pošty. Přišlo se na to, když ministerstvo zahraničí požádalo bývalé ministry o zaslání služební elektronické komunikace kvůli archivaci. Clintonová prý předala úřadu 55 000 stránek úředních e-mailů, které však byly uloženy v její soukromé schránce.

Vyšetřování e-mailů Clintonové včetně možného úniku utajovaných informací běží od loňska, není uzavřené a v současné kampani se stalo vítanou municí pro republikánského kandidáta Donalda Trumpa.

Hacknout e-mail Clintonové bylo snadné, tvrdí hacker
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Fox

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama