samsung-galaxy-note-6-ma-mit-spickovou-vybavu
Novinka Samsung Galaxy Note 6 má mít špičkovou výbavu

Samsung Galaxy Note 6 má mít špičkovou výbavu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 5. 2016 07:00 2

Pro Samsung je již šestý rok po sobě důležitá jak jarní, tak i podzimní sezona. Zatímco na jaře přichází odhalení špičkového telefonu řady Galaxy S, na podzim si na své přijdou příznivci phabletů. Představen totiž bývá nový Note a ani letos tomu nebude jinak.

Reklama

Galaxy Note 6 bude klíčovým smartphonem Samsungu pro druhou polovinu roku. Dosud nepotvrzené spekulace mu připisují jemný displej a vysoký výkon. Připravovaný tabletofon má být osazen 5,77palcovým Super AMOLED displejem (2 560 × 1 440 px) a o bleskurychlé reakce operačního systému Android se postará Snapdragon 823 nebo Exynos 8890 (v závislosti na regionu). Kapacita RAM bude mít nadprůměrnou hodnotu 6 GB. Co se týče uživatelské paměti, k dispozici bude telefon s 32GB úložištěm. Prostor půjde dále zvětšit pomocí paměťových karet.

Baterie Note 6 má mít kapacitu 4 200 mAh, což bude výrazné zvětšení oproti loňskému Note 5, který měl pouze 3 020mAh akumulátor. Podle dalšího zdroje nabídne phablet také reverzibilní konektor typu USB Type-C. Nevíme však, zda půjde o port postavený na standardu USB 2.0, či o USB-C (USB 3.1) podporující vysokorychlostní přenos.

Samsung nový Note 6 oficiálně představí v září na veletrhu IFA v Berlíně. Zanedlouho poté by měla jít novinka do prodeje.

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama