apple-prohral-spor-o-znacku-iphone
Apple Novinka Apple prohrál spor o značku iPhone

Apple prohrál spor o značku iPhone

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 5. 2016 08:00

Americký technologický gigant Apple prohrál boj o ochrannou známu iPhone v Číně. Podle rozhodnutí nejvyššího lidového soudu v Pekingu může název IPHONE nadále používat i výrobce kabelek a dalšího koženého zboží, firma Xintong Tiandi Technology.

Reklama

Stížnost k čínskému úřadu pro ochranné známky proti firmě Xiantong Tiandi podal Apple v roce 2012. Avšak neuspěl a tak následně podal žalobu u nižšího pekingského soudu. Ten ale také rozhodl proti výrobci iPhonů a americká firma se odvolala k vyššímu soudu. Ani to však Applu nebylo nic platné, protože soud nyní definitivně rozhodl ve prospěch Xintong Tiandi.

Rozsudek je široce vnímán jako rána pro Apple. V posledních měsících firma čelí poklesu prodejů svých telefonů. Prodej v Číně se propadl o 26 procent.

Populární výrobce má v nejlidnatější zemi světa ale i další problémy. V březnu Peking schválil zákon, který požaduje, aby veškerý obsah zobrazovaný v Číně byl uchováván na serverech v zemi. Kvůli tomu musel Apple ukončit nabídku svých služeb iBooks a iTunes v zemi.

Zdroj: ČTK BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama