asus-nove-nabidne-ssd-ve-vsech-radach-svych-notebooku
Novinka Asus nově nabídne SSD ve všech řadách svých notebooků

Asus nově nabídne SSD ve všech řadách svých notebooků

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 4. 2016 15:00

Tchajwanský výrobce Asus začne volitelně nabízet vysokokapacitní jednotky SSD (solid-state-disk) ve všech svých modelových řadách notebooků – od základních modelů VivoBook až po luxusní notebooky ZenBook. Stane se prvním významným výrobcem, který něco podobného nabízí.

Reklama

Úložné jednotky SSD představují výrazné zlepšení hned z několika důvodů. Na rozdíl od tradičních pevných disků, které využívají magnetické plotny, spoléhají při práci s daty na vysokorychlostní paměť bez pohyblivých součástí, která není závislá na napětí (tzv. nevolatilní) – jsou tedy výrazně rychlejší. Další oblastí, kde výrazně překonávají pevné disky, je energetická náročnost. Pevné disky mají elektromotor, který pohybuje magnetickou hlavou nebo roztáčí plotny. Přínosy jsou patrné rovněž v oblasti spolehlivosti a fyzické ochrany dat. Díky tomu, že nosiče SSD neobsahují žádné pohyblivé součásti, navíc pracují zcela bezhlučně.

V minulosti solid-state disky Asus nabízel pouze v případě nejvyšších modelů. Nyní však může všech jejich výhod využívat mnohem širší spektrum zákazníků, bez ohledu na to, pro který model notebooku se rozhodnou.

Asus nově nabídne SSD ve všech řadách svých notebooků
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Asus TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama