energy-sistem-nabizi-nove-ctecky-ebooku-s-vylepsenymi-displeji
Novinka Energy Sistem nabízí nové čtečky ebooků s vylepšenými displeji

Energy Sistem nabízí nové čtečky ebooků s vylepšenými displeji

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

27. 4. 2016 15:30 1

Výrobců elektronických čteček knih je poměrně poskrovnu a každý nový produkt na trhu je tak značným přínosem. Jedním z těch aktivnějších výrobců je španělská firma Energy Sistem, která nyní přichází hned se třemi novými modely, které se pochlubí hlavně 6palcovým displejem se solidním rozlišením.

Reklama

Rozlišení není sice u zařízení tohoto typu tím nejdůležitějším aspektem, nicméně i u displejů s elektronickým inkoustem je vyšší jemnost příjemná. Všem třem novinkám výrobce propůjčil 6palcový displej s rozlišením 758 × 1024 pixelů, což znamená jemnost 212 pixelů na palec (ppi), a také regulovatelné nasvícení a antireflexní povrch displeje. Jako další tahák Energy Sistem slibuje 8 GB interní paměti a unikátní tříletou záruku.

Energy Sistem nabízí nové čtečky ebooků s vylepšenými displeji
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Pro náročnější klientelu je určen model Energy eReader Pro HD, který nabídne kromě možnosti čtení také některé funkce tabletu. Čtečka má 6palcový displej typu Carta a uvnitř ní se ukrývá dvoujádrový procesor s jádry Cortex A9 a taktem 1 GHz. Procesoru pomáhá 512 MB operačních pamětí. Tato výbava je nutností kvůli využití operačního systému Android 4.2 a k provozu řady předinstalovaných aplikací včetně internetového prohlížeče. Součástí výbavy je také možnost připojení k internetu za pomoci Wi-Fi a 8GB vnitřní úložiště. 

Energy Sistem nabízí nové čtečky ebooků s vylepšenými displeji
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Druhá novinka eReader Slim HD potěší hlavně svými kompaktními rozměry, zejména tloušťkou pouhých 7,6 mm. Parametry displeje zůstávají v tomto případě prakticky stejné s výjimkou nasvícení, které Slim HD chybí. Vnitřní výbava se ale razantně liší. Verze Slim HD totiž nabídne pouze 600MHz procesor a 128 MB RAM. Chybí jí také některé apliakce. Třetí novinkou je Energy eReader Screenlight HD, což je obdobně vybavená čtečka jako v případě Slim HD. Má sice silnější profil, zato nabídne nasvícení displeje, které umožňuje čtení v noci. 

Energy Sistem nabízí nové čtečky ebooků s vylepšenými displeji
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Všechna tři zařízení mají podporu běžných knižních formátů, jako je TXT, PDF, EPUB, FB2, HTML, RTF, CHM, MOBI a Adobe DRM a poradí si také s grafickými formáty JPEG, BMP, GIF či  PNG. Výdrž na baterii se samozřejmě liší v závislosti na intenzitě čtení a provozu podsvícení či Wi-Fi. Má však dosahovat až na jeden měsíc. Ceny jednotlivých modelů jsou následující:

  • Energy eReader Pro HD - 3 890 Kč
  • Energy eReader Slim HD – 2 290 Kč
  • Energy eReader Screenlight HD - 2 890 Kč

Zdroj: TZ Energy Sistem

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama