soud-zamitl-zalobu-ceskych-radiokomunikaci-na-o2-o-zaplaceni-3-1-miliardy-korun
Internet Novinka Soud zamítl žalobu Českých Radiokomunikací na O2 o zaplacení 3,1 miliardy korun

Soud zamítl žalobu Českých Radiokomunikací na O2 o zaplacení 3,1 miliardy korun

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 4. 2016 12:00

Společnost O2 zneužila dominantního postavení stlačováním marží na trhu internetového připojení, tvrdily České Radiokomunikace a náhradu škody vyčíslily na více než 3,1 miliardy korun. Pražský městský soud však nyní jejich žalobu zamítl. Rozhodnutí zatím není pravomocné.

Reklama

Žaloba byla na O2 podána 29. června 2012. Firma podle ní měla na trhu úmyslně nastavit své maloobchodní ceny u xDSL tak, že jim operátoři, kteří si na velkoobchodním základě službu u O2 pro své klienty nakupovali, nemohli konkurovat. Radiokomunikace náhradu škody vyčíslily na více než 3,1 miliardy korun, ale teď to vypadá tak, že nedostanou ani korunu. Pražský městský soud minulý týden jejich žalobu zamítl.

Podobnou žalobu podal na O2 už v roce 2011 i operátor Volný, který žádal čtyři miliardy korun. Před rokem O2 zažaloval i Vodafone. Předmětem sporu jsou přípojky xDSL vysokorychlostního internetu. O2 si mělo účtovat bezdůvodně vysoké velkoobchodní ceny. Vodafone proto požaduje náhradu 385 milionů korun. Žaloba byla opět podána u Městského soudu v Praze.

Zdroj: O2 ČTK

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama