huawei-p9-lite-se-zacne-prodavat-za-mesic
Novinka Huawei P9 Lite se začne prodávat za měsíc

Huawei P9 Lite se začne prodávat za měsíc

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 4. 2016 11:00 1

Odlehčená verze nového špičkového smartphonu Huawei P9 se chystá do prodeje. Za přiměřenou cenu zákazník dostane kvalitně zpracované tělo s kovovým rámečkem a navrch výbavu bez výrazných kompromisů.

Reklama

P9 Lite je již třetím modelem nově představené řady smartphonu P9, zároveň však svou výbavou nejchudší, i když stydět se za ni rozhodně nemusí. Displej s úhlopříčkou 5,2 palce má rozlišení Full HD, tedy 1 920 x 1 080 obrazových bodů. Obrazovka s vyšším rozlišením by podle výrobce mohla ukrajovat příliš mnoho energie z 3000mAh baterie.

Hlavní fotoaparát je třináctimegapixelový, čelní kamerka pro selfie a videohovory pak nabídne snímač s rozlišením pět megapixelů. Verze Lite se tak musí muset obejít bez dvojitého fotoaparátu, který je hlavním z hlavních taháků standardní varianty P9. O výkon smartphonu se postará procesor Kirin 650 z dílny Huawei a operační paměť bude mít dle regionu 2 GB nebo 3 GB. Uživatelská paměť má být zastoupena 16 GB, přičemž ji půjde rozšířit kartami microSD. Dále tu je i Android 6.0 Marshmallow a uživatelské prostředí EMUI 4.1.

Huawei P9 Lite má do prodeje přijít v druhé polovině května za doporučenou cenu 7 990 Kč.

Zdroj: PA

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama