xbox-360-oslavil-10-narozeniny-a-miri-do-duchodu
Novinka Xbox 360 oslavil 10. narozeniny a míří do důchodu

Xbox 360 oslavil 10. narozeniny a míří do důchodu

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

22. 4. 2016 15:00

Herní konzole Microsoft 360 je na trhu už více než 10 let. Uvedena do prodeje byla na podzim roku 2005 a má tudíž pochopitelně již zastaralý hardware. Microsoft se proto rozhodl ukončit její výrobu. 

Reklama

Oznámil to sám vedoucí divize Xbox Phil Spencer na blogu konzole. Ve své zprávě se mimo jiné zmiňuje o přínosech Xbox 360, který podle jeho slov redefinoval celou generaci hraní u Microsoftu. Zmíněni byly samozřejmě i vývojáři této herní konzole, kterým Spencer poděkoval. Připomenul nám také velké herní série spjaté s touto konozlí jako je Gears of war nebo Halo. Xbox 360 nám přinesl také nové ovládací a herní rozhraní, kterým se stal pohybový snímač Kinect.

Xbox 360 oslavil 10. narozeniny a míří do důchodu
i Zdroj: PCTuning.cz

 

A teď ke statistickým údajům, které jsou ve zprávě uvedeny. Během existence konzole zajistila uživatelům více než 78 miliard herní zábavy a přes 25 miliard hodin strávených s jinými aplikacemi Xbox. Celkový počet prodaných kusů Spencer ve zprávě neuvádí, ale v současnosti by se měl pohybovat někde pod hranicí 84 milionů. Pokud zvažujete koupi této postarší konzole, měli byste si pospíšit, jelikož přestane být vyráběna a v prodeji už zůstanou jen skladové zásoby obchodníků. Přesto si bude možné nadále koupit více než 4000 herních titulů. 

Nemusíme se ale prý bát, že si již v budoucnu tituly pro Xbox 360 nezahrajeme. Budeme si je totiž moci dále vychutnávat také na novějším Xbox One díky funkci Xbox One Backward Compatibility. I novější Xbox One včera pokořil milník. Od jeho vydání totiž bylo prodáno již 18 milionů kusů konzole, nebo to alespoň uvádí eSport skupina Gfinity. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama