nvidia-testing-lab-tyhle-videa-musite-videt
Novinka Nvidia Testing Lab: Tyhle videa musíte vidět!

Nvidia Testing Lab: Tyhle videa musíte vidět!

Z. Obermaier

Z. Obermaier

21. 4. 2016 16:53 20

Nvidia ukázala zákulisí testování čipů v labu, už nyní testuje 10nm GPU!

Reklama

Tohle uvidíte zcela jistě poprvé, jelikož žádný výrobce CPU ani GPU, nikdy do míst, jako je tohle novináře nepustil. Vybraní jedinci z GTC měli tu možnost, se podívat do testovacích laboratoří Nvidie. A pro každého "geeka" je to opravdu ráj. První video provází zaměstnanec Howard, který je sám o sobě dost zajímavým patronem, který umí dobře vyprávět a popisovat co vidíte. Ukáže vám mikroskopy a přístroje, kde se testují hotové prototypy GPU na chyby a problémy. Ty se pak řeší, a posílají zpět výrobci k opravám.

Jen zcela funkční GPU se dostane do masové výroby a poté na trh. Pokud byste nepostřehli, zhruba od času 08:10 se zmíní, že v testovací laboratoři právě mají 10nm čipy. To je hodně zajímavá zpráva, protože my v současné době čekáme na uvedení teprve 16nm čipů ... 10nm se dostane na trh za rok nebo dva.

Druhé video je také skvělé, ukazuje laboratoř, kde se GPU simulují před výrobou. Spousta super-počítačů zde zapojuje svůj výkon jako simulátory všeho, co má pozdější GPU mít. To vše pak končí ve dvou mnohažilových kabelech, které jdou do běžného PC a speciální karty v PCI-e slotu. Pro PC se vše tváří jako skutečné GPU, můžete nainstalovat OS, hrát hry i používat výpočetní funkce. Vše funguje stejně jako skutečný čip, ovšem je to pomalejší.

Průvodce říká, že takový čip se simuluje rok před vydáním, stále se něco opravuje a vylepšuje. Určitě obě vide shlédněte celá, stojí to za to.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama