zname-hardwarove-specifikace-playstationu-4-5-neo
Novinka Známe hardwarové specifikace PlayStationu 4.5 (NEO)

Známe hardwarové specifikace PlayStationu 4.5 (NEO)

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 4. 2016 23:30 8

O tom, že Sony pracuje na výkonnější verzi svého herní konzole, se spekuluje už několik měsíců. Nyní se na webu objevily parametry vylepšeného PlayStationu 4 s kódovým označením NEO. Zpráva serveru Giant Bomb však nezmiňuje konkrétní uvedení produktu do prodeje.

Reklama

Podle neověřených informací nebude nová konzole náhradou za stávající „čtyřku“, ale oba modely spolu na trhu budou koexistovat. Od října letošního roku by měly vycházet hry s dvojicí režimů: základní bude určen pro současný PS4, druhý pak využije chystaný model s výkonnějším hardwarem. Hry však nebudou muset nutně běžet v nativním 4K rozlišení, i když nová konzole ho bude podporovat.

Známe hardwarové specifikace PlayStationu 4.5 (NEO)
i Zdroj: PCTuning.cz

Sony údajně apeluje na vývojářské týmy, aby dbaly na plynulý frame rate (snímkovací frekvenci), který by měl být minimálně stejný, jako v případě verze pro současný PlayStation 4. Chce tak zachovat prvotřídní uživatelský zážitek. Vývojářům bylo prý také výslovně zakázáno vytvářet jakýkoliv exkluzivní obsah pro konzoli NEO.

Co hardwaru týče, tak nový PlayStation dostane osmijádrový procesor Jaguar taktovaný na 2,1 GHz (původní má frekvenci 1,6 GHz) a výkonnější grafiku (36 bloků CU architektury GCN taktovaných na 911 MHz, namísto 18 bloků CU tikajících na 800 MHz). Počet stream procesorů se má zvýšit dvojnásobně, tedy na hodnotu 2 304. Zvýšit by se měla také propustnost VRAM GDDR5, a to z 176 GB/s na 218 GB/s . Jediná komponenta, které se žádná změna nedotkne, má být pevný disk.

Kdy se PlayStation NEO dostane na trh a za kolik, zatím známo není. Konzole by se však mohla zpočátku prodávat za stejné peníze, jako současný model, tedy za nějakých 399 dolarů.

Známe hardwarové specifikace PlayStationu 4.5 (NEO)
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: GB

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama