arctic-freezer-i11-co-kompaktni-chladic-pro-procesory-intel-v-nepretrzitem-provozu
Novinka Arctic Freezer i11 CO: kompaktní chladič pro procesory Intel v nepřetržitém provozu

Arctic Freezer i11 CO: kompaktní chladič pro procesory Intel v nepřetržitém provozu

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

15. 4. 2016 16:30

Výrobce prvků chlazení PC Arctic přináší další ze série chladičů Freezer s přízviskem CO. CO znamená "continuous operation", což značí, že chladič je speciálně navržen do systémů s nepřetržitým provozem. 

Reklama

Chladič se tudíž ani tak nezaměřuje na hlučnost, nebo přehnanou efektivitu odvodu a rozptylu tepla. Jeho hlavní úlohou je výdrž a dlouhá životnost. Zejména pro tyto účely proto výrobce zvolil 92mm PWM ventilátor, jehož součástí jsou kvalitní japonská dvojitá kuličková ložiska. Jejich životnost by měla být až pětkrát vyšší než u běžných větráků. Zbytek chladiče tvoří pasiv s hliníkovým žebrováním, který má prostý tvar se šířkou 108 mm.

Arctic Freezer i11 CO: kompaktní chladič pro procesory Intel v nepřetržitém provozu
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Celková výška chladiče by měla být 130 mm.  Do pasivu ústí trojice heatpipe. Ty jsou vyrobené z mědi, mají průměr 6 mm a přímý kontakt s procesorem pro lepší odvod tepla. Výrobce slibuje možnost chladičem osadit prakticky jakýkoliv současný procesor z dílny Intelu, tedy CPU do patic LGA 1150, 1151, 1155, 1156, 2011 nebo 2011-v3. Limitem je však TDP. Zde by si měl Freezer i11 CO poradit až se 150 W, nicméně pro dlouhodobé používání je doporučeno TDP do hranice 130 wattů. 

Společně s chladičem dostaneme univerzální montážní systém a teplovodivou pastu MX-4. To vše za cenu kolem pouhých 680 Kč. 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama