intel-compute-stick-s-procesory-skylake-maji-prijit-jeste-tento-mesic
Novinka Intel Compute Stick s procesory Skylake mají přijít ještě tento měsíc

Intel Compute Stick s procesory Skylake mají přijít ještě tento měsíc

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

14. 4. 2016 17:00 11

Již na veletrhu CES Intel oznámil, že hodlá vydat miniaturní počítač do HDMI Compute Stick s procesory rodiny Skylake. Intel však nyní překvapil tím, že nové Compute Stick uvede na trh ještě tento měsíc.

Reklama

Nová verze HDMI dongle zařízení v sobě bude integrovat procesory Core m3 a m5 založené na architektuře Skylake. Konkrétně bude na výběr ze tří konfigurací, z nichž nás nejlevnější osazená procesorem Core m3-6Y30 přijde na 300 euro (8 100 Kč). Tato verze také nemá předinstalovaný operační systém. Dražší model bude mít nainstalovaný systém Windows 10. Nejdražší provedení za 500 euro (13 500 Kč) má v sobě CPU Core m5-6Y57. Tato varianta bude mít kromě výkonnějšího procesoru také podporu funkcí Intel vPro a bude tedy vhodný pro firemní klientelu.

Intel Compute Stick s procesory Skylake mají přijít ještě tento měsíc
i Zdroj: PCTuning.cz

Všechny tři modely mají společné to, že budou vybavené 64GB úložištěm typu eMMC pro ukládání dat, 4 GB pamětí LPDDR3 a grafickým čipem HD515 (GT2) s celkem 24 shadery. Konektivitu bude zajišťovat bezdrátové připojení Wi-Fi 802.11ac a Bluetooth 4.2. Fyzicky je na novém Compute Stick přítomen port USB 3.0 a čtečka paměťových karet. Konektor HDMI, pomocí něhož můžeme zařízení připojit do zobrazovacího zařízení, je typu 1.4B. S

Nové modely řady Compute Stick s procesory Skylake by měly na trh dorazit již 29. dubna. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama