vidonn-smartband-x6s-fitness-naramek-s-amoled-displejem
Apple Novinka Vidonn Smartband X6S: Fitness náramek s AMOLED displejem

Vidonn Smartband X6S: Fitness náramek s AMOLED displejem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 4. 2016 10:00 1

Po Hesvitbandu S3 se nám do rukou dostal další povedený fitness náramek. Vidonn SmartBand X6S je zatím dostupný pouze v obchodech v zahraničí, to ale vůbec nevadí. Takový e-shop geekbuying.com na něj třeba právě teď poskytuje více než padesátiprocentní slevu, takže váš může být za pouhých 730 korun. Tuzemští prodejci nabízejí pouze předchůdce bez přídomku „S“.

Reklama

Zařízení obdržíte v nevelké krabičce elegantní bílé barvy s logem výrobce a názvem produktu. Po rozbalení pak v balení naleznete samotný náramek SmartBand X6S a návod přeložený do angličtiny a čínštiny, který toho však o funkcích a používání mnoho neříká.

Náramek má hmotnost pouze 20 gramů, takže jej na ruce skoro nepocítíte. Jeho design je hodně subjektivní záležitost a nelze tedy jednoznačně říci, zda je opravdu pěkný nebo něco, co nikdy nemělo spatřit tento svět. Mně osobně se však X6S líbí. Ostatně v oblasti fitness náramků je jeho vzhled sázkou na jistotu, takže nečekejte žádnou divočinu. Vše bylo podřízeno účelu.

Zpracování pásku je prvotřídní. Při bližším pohledu jsem nenarazil na žádné nedokonalosti z výroby a radost udělá také bytelná kovová spona, která oba konce udrží při sobě za každé situace – strhnout náramek z ruky se vám tedy hned tak nepovede. X6S je navíc IP65 prachotěsný a odolný proti postříkání vodou s nízkým tlakem po dobu zhruba tří minut. Na nějaké plavání nebo snad dokonce potápění tedy zapomeňte, při běhání v dešti však odolnost nejednou oceníte.

Velkou předností nového Vidonnu je dotykový AMOLED displej a hlavně výdrž na baterii. V interiéru je panel podle očekávání krásně kontrastní, bohužel jiná situace nastává, když jste venku za jasného slunného počasí, to se jeho čitelnost prudce zhorší.

V klidovém režimu (stand-by) výrobce na jedno nabití slibuje až patnáct dní provozu. Jinak se ale připravte, že budete dobíjet jednou za osm až deset dnů. Vidonn tedy příliš nelhal, když tvrdil, že výdrž je jednou z předností pásku, a X6S se v tomto ohledu řadí k nadprůměru. Na papíře má baterie přitom nepříliš působivou kapacitu 45 mAh. Abyste ji mohli dobít, musíte sundat jednu část pásku (nebojte se, jde to trochu ztuha), která je vsunuta do konektoru pro USB.

K čemu vlastně X6S displej má? Dokáže na něm zobrazovat především různá fitness data: spánkovou aktivitu, množství spálených kalorií, počet kroků a ušlou vzdálenost, a pak také nofitikace z telefonu. Oznámení jsou trendy, a pokud jste třeba na Messengeru více než je zdrávo nebo často textujete, rozhodně tuto funkci oceníte.

Samozřejmostí jsou údaje o příchozích hovorech, nebo upozornění, že sedíte na jednom místě už moc dlouho a měli byste se začít hýbat. Když se chcete dovědět kolik je hodin, stačí pootočit zápěstí a informace se na displeji ihned zobrazí. Šikovnou věcičkou je potom buzení pomocí vibrací, což oceníte nejen vy, ale hlavně vaše drahá polovička, kterou nevzbudí řvoucí mobil, co leží na stolku vedle vás. Vibrace mohou také informovat, pokud vzdálenost mezi náramkem a telefonem překročí bezpečnou vzdálenost.

Pro upřesnění denních cílů a dalších nastavení slouží mobilní aplikace, které je dostupná pro telefony s Androidem (od verze 4.3) a iOS (od verze 7.1).  Aplikace je jednoduchá a přehledná, stačí ji věnovat pár minut a už se o nic dalšího nemusíte starat. Dosažené úspěchy lze pochopitelně sdílet s přáteli i na sociálních sítích.

Komunikaci mezi smartphonem a náramkem zajišťuje bezdrátové rozhraní Bluetooth 4.0. Musím říct, že za dobu testování jsem ani jednou nezaznamenal samovolné odpojení náramku od Galaxy S6 edge+.

Závěr:

Vidonn Smartband X6S je sympatický náramek, který nezaujme mořem funkcí, jako třeba před nedávnem testovaný Hesvitband S3. Nabízí však dlouho výdrž, odolnost IP65 a také přehlednou aplikaci.

Jestli vás fitness pásky aspoň trochu lákají, nebo jen chcete pěkný vibrační budík na ruku, tohle je ta pravá volba, ať už v kapse máte Android nebo jablíčko.

Vidonn SmartBand X6S si můžete zakoupit v e-shopu společnosti GeekBuying.com, kde je na něj právě 53procentní sleva. Akce končí za 5 dní, tedy 15. dubna. Cena je 732 korun.

Za zapůjčení náramku Vidonn Smartband X6S děkujeme obchodu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama