nokia-planuje-propustit-tisice-lidi
Novinka Nokia plánuje propustit tisíce lidí

Nokia plánuje propustit tisíce lidí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 4. 2016 13:00

Finská společnost plánuje propustit ve své domovské zemi zhruba 1 300 zaměstnanců. Oznámení přichází nedlouho poté, co převzala kontrolu nad francouzským výrobcem telekomunikačních zařízení Alcatel-Lucent. V současnosti Nokia ve Finsku zaměstnává 6 850 zaměstnanců a celosvětově zhruba 104 tisíc.

Reklama

Cílem propouštění je snaha snížit provozní náklady do roku 2018 o 900 milionů eur (24,3 miliardy korun) ročně. O zaměstnání přijde v následujících měsících a letech celosvětově 10 až 15 tisíc lidí ze třiceti zemí. Například v Německu by mělo dojít ke zrušení asi 1 400 pracovních míst. Dalších 400 lidí má Nokia propustit ve Francii, zde však podle dohody s vládou současně vytvoří 500 míst ve výzkumu a vývoji. V Německu má firma nyní 4 800 zaměstnanců a ve Francii 4 200.

Nokia na začátku ledna uvedla, že se definitivně dohodla na převzetí konkurenční společnosti Alcatel-Lucent za 15,6 miliardy eur. Převzetím Alcatelu získá finská společnost silnější postavení na trhu s telekomunikačními zařízeními, kde tvrdá konkurence a nízké tempo růstu tlačí ceny dolů. Hlavními soupeři Nokie jsou švédský Ericsson a čínský konglomerát Huawei.

Nokia plánuje propustit tisíce lidí
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: WSJ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama