iphone-se-se-v-usa-prodava-lepe-nez-se-cekalo
Apple Novinka iPhone SE se v USA prodává lépe, než se čekalo

iPhone SE se v USA prodává lépe, než se čekalo

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 4. 2016 14:00 1

Před několika dny se na webu objevily spekulace, že se iPhone SE příliš dobře neprodává, ale pravda je nakonec nejspíš jinde. Podle serveru thenextweb.com je čtyřpalcový telefon u většiny amerických prodejců vyprodaný. Problém s nedostatečnými zásobami mají mít také operátoři a některé prodejny Applu.

Reklama

Aktuálně nejmenší jablečný smartphone v nabídce společnosti Apple je zřejmě ještě větší trefou do černého, než se čekalo. Telefon se čtyřpalcovým displejem byl oficiálně představen 21. března.

Vzhledem je prakticky k nerozeznání od stařičkého modelu 5s, který si odbyl premiéru už před třemi roky. V útrobách jeho těla se však nachází výkonný čip A9 s 64bitovou architekturou, který spolupracuje s koprocesorem M9.

Z další výbavy telefonu se sluší vyzdvihnout dvanáctimegapixelový fotoaparát iSight, který je napojen na pětičlenný objektiv se světelností f/2,2, čtečku otisků prstů Touch ID v domovském tlačítku pod displejem, integrovaný LTE modul pro příjem vysokorychlostního internetu či podporu NFC pro bezkontaktní platby Pay.

V Česku se iPhone SE začal oficiálně prodávat v úterý 29. března. Základní model s kapacitou 16 GB stojí 12 990 Kč, za 64GB variantu pak případní zájemci zaplatí 16 190 Kč.

iPhone SE se v USA prodává lépe, než se čekalo
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TheNextWeb

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama