vykonny-opakovac-asus-rp-ac68u-je-v-prodeji
Novinka Výkonný opakovač Asus RP-AC68U je v prodeji

Výkonný opakovač Asus RP-AC68U je v prodeji

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 4. 2016 13:00 1

Na českém trhu se začal prodávat dvoupásmový WiFi repeater RP-AC68U. Zajímavý je futuristickým designem a sedmi výkonnými anténami (tři pro vysílání, čtyři pro příjem), díky kterým dokáže pokrýt své okolí sítí s přenosovou rychlostí do 1 900 Mbps.

Reklama

Opakovač RP-AC68U funguje tak, že se bezdrátově připojí ke stávajícímu routeru a rozšíří signál WiFi do oblastí se špatným pokrytím. Nedostatečné pokrytí představuje častý problém ve velkých či vícepatrových domácnostech.

Díky kombinované rychlosti až 1 900 Mb/s (600 Mb/s v 2,4GHz pásmu a 1 300 Mb/s v 5GHz pásmu) je novinka vhodná pro rozšíření pokrytí u nejnovějších routerů s rozhraním 802.11ac, ale stejně tak ji lze použít i s modely podporujícími jakékoli starší standardy WiFi.

Výrobce uvádí, že nastavení a instalace opakovače jsou prosté – uživateli by mělo stačit stisknout tlačítko WPS na repeateru a na routeru. Není tedy potřeba žádné CD a celou operaci lze navíc provést bez použití počítače.

Pro zařízení bez bezdrátového adaptéru je připraveno pět gigabitových ethernetových portů a jeden USB 3.0 konektor pak může sloužit pro připojení rychlého úložiště a vytvoření osobního cloudu přes AiCloud s aplikacemi pro Android a iOS.

Novinka Asus RP-AC68U se v Česku prodává za 4 499 Kč, resp. 188,90 euro s DPH.

Výkonný opakovač Asus RP-AC68U je v prodeji
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Asus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama