google-marshmallow-za-mesic-vyrostl-dvojnasobne
Novinka Google: Marshmallow za měsíc vyrostl dvojnásobně

Google: Marshmallow za měsíc vyrostl dvojnásobně

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 4. 2016 12:00

Společnost Google aktualizovala stránku pro vývojáře, kde se zmiňuje o zastoupení jednotlivých verzí Androidu. Nová data byla naměřena v sedmidenním intervalu končícím 4. dubna.

Reklama

Vždy na začátku měsíce zveřejňuje Google nejnovější statistiky ohledně fragmentace svého mobilního operačního systému. Údaje pomáhají vývojářům ve sledování trendů a úpravě aplikací.

První místo si i k začátku dubna udržela verze Lollipop (Android 5.0 a 5.1) s podílem 35,8 procenta, byť si meziměsíčně pohoršila o 0,3 procenta. Za ní se umístila distribuce 4.4 KitKat, kterou používalo 33,4 procenta mobilních zařízení (-0,1 procenta). Slušný narůst naopak za minulý měsíc zaznamenal nový Android 6.x Marshmallow – ten svůj podíl zdvojnásobil z 2,3 na 4,6 procenta. Vděčí za to prodejům nových telefonů i aktualizacím starších modelů (update dostala nedávno například početná řada S6 od Samsungu).

V nových statistikách, které najdete na webu Android Developers, figuruje také stařičký Gingerbread (Android 2.3.3 - 2.3.7) s podílem 2,6 procenta, horší výsledek pak zaznamenal už jen Android Ice Cream Sandwich (2,2 procenta) a staré Froyo (0,1 procenta).

Zdroj: Google

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama