hp-spectre-13-3-nejtenci-notebook-na-svete-jako-modni-doplnek
Novinka HP Spectre 13.3: nejtenčí notebook na světe jako modní doplněk

HP Spectre 13.3: nejtenčí notebook na světe jako modní doplněk

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

5. 4. 2016 14:30 5

Firma HP představila nový notebook Spectre 13.3, který se může pochlubit netradičním, stylovým vzhledem, ale zejména titulem nejtenčího notebooku na světě.

Reklama

Jeho tloušťka profilu je totiž pouhých 10,4 mm, čímž na plné čáře poráží i 12palcový MacBook od Applu, který v tenkosti doposud mezi notebooky kraloval. Výrobce se chlubí tím, že notebook má stejnou tloušťku jako běžná AAA baterie a je také velice lehký s hmotností jen mírně přesahující 1 kg. 

HP Spectre 13.3: nejtenčí notebook na světe jako modní doplněk
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Konstrukce šasi notebooku totiž s kovem kombinuje uhlíková vlákna. HP zde vsadilo zejména na neordinérní design s ostře zkosenými hranami a měděnými akcenty povrchu, který se jistě podepíše na ceně. Design má být obecně inspirovaný šperky a HP tak cílí spíše na ženy. Co do hardwaru je nový model vybavený 13,3palcovým IPS displejem s rozlišením 1920 × 1080 pixelů opatřený odolným sklem Gorilla Glass. 

HP Spectre 13.3: nejtenčí notebook na světe jako modní doplněk
i Zdroj: PCTuning.cz

 

V útrobách tenkého těla můžeme najít buď procesor Core i5 nebo Core i7. Oběma procesorům může sekundovat 8 GB pamětí. Vnitřní úložiště s kapacitou 512 GB je řešeno pomocí SSD do slotu M.2. Vzhledem k tloušťce nemůžeme počítat s nikterak bohatou konektivitou. Všechny konektory jsou umístěny na zadní část notebooku. Kvůli rozměrům zde najdeme tři konektory USB typu C, z nichž dva podporují standard Thunderbolt 3.0. Všechny tři také mohou posloužit jako porty DisplayPort. 

Výdrž notebooku by se měla podle slov výrobce pohybovat pod hranicí 10 hodin. Integrovaná baterie je 32Wh. HP začne přijímat předobjednávky Spectre 13.3 už 25. dubna. Cena by měla začínat na 1 170 dolarech. K nám by se tak notebook mohl dostat zhruba za 34 000 Kč. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama