skype-zpristupnil-konverzacni-roboty-maji-zmenit-zpusob-komunikace
Novinka Skype zpřístupnil konverzační roboty, mají změnit způsob komunikace

Skype zpřístupnil konverzační roboty, mají změnit způsob komunikace

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 4. 2016 13:00

Skype představil svým vybraným uživatelům v preview verzi nového klienta, který umožňuje využití softwaru postaveného na tzv. bots, či-li konverzačních robotech. Funkci umělé inteligence v rámci služby mohou testovat uživatelé v Austrálii, Kanadě, Velké Británii, Irsku, Indii, Novém Zélandě, Spojených státech a Singapuru. Prozatím je technologie bots k dispozici pouze pro chat. V blízké budoucnosti se však počítá také s jejím rozšířením na audio a video hovory, uvedli zástupci Skypu.

Reklama

Celkem Skype uvedl v život v uplynulých dnech tři aktualizace, které se týkají technologie bots. Jednak jde o nového klienta pro Windows, Android, iPhone a iPad, který umožňuje využívání Skype Bots. Dále je to také „preview“ verze Skype Bots, které jsou zpřístupněné uživatelům z několika vybraných zemí světa. Právě od nich očekávají vývojáři zpětnou vazbu. V neposlední řadě byl představen také program skype.com/developer, jenž umožňuje vytvoření vlastních individuálních bots.

V souvislosti s těmito kroky představila společnost Microsoft na konferenci Build 2016 funkci asistentky Cortany integrované do Skype chatu. Ta je schopna proaktivně vyhledávat informace, spravovat uživatelův kalendář a komunikovat s ostatními bots, které jsou pro uživatele relevantní.

„Skype byl v době svého vzniku naprosto přelomovým počinem v oblasti komunikačních technologií. Tím chceme zůstat i do budoucna. Je proto logické, že právě nyní představujeme nová technologická řešení, která jsou v mnoha ohledech opět revoluční,“ říká Tomáš Vocetka, ředitel Skype Česká republika.

Skype zpřístupnil konverzační roboty, mají změnit způsob komunikace
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: SkypeTZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama