router-turris-omnia-uz-ziskal-pres-milion-dolaru-nejvice-prispeli-cesi
Novinka Router Turris Omnia už získal přes milion dolarů. Nejvíce přispěli Češi

Router Turris Omnia už získal přes milion dolarů. Nejvíce přispěli Češi

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 3. 2016 16:00

Český špičkový router Turris Omnia již ze serveru Indiegogo získal více než jeden milion dolarů, tedy zhruba 24 milionů korun. Vyplývá to ze zprávy sdružení CZ.NIC, které za projektem stojí.

Reklama

Největší zájem o router mají Češi s více než čtvrtinovým podílem (28 %). Za nimi se potom seřadili Američané (16 %), Němci (14 %) a obyvatelé Spojeného království (4 %).

Původním cílem výrobce přitom bylo vybrat pouze 100 tisíc dolarů. Tuto částku se podařilo získat ani ne 24 hodin od spuštění kampaně. „Zájem o router Turris Omnia nás velice mile překvapil,“ reagoval už v listopadu loňského roku Ondřej Filip, výkonný ředitel sdružení CZ.NIC na rychlost, s jakou se peníze vybraly.

Router Turris Omnia je postavený na otevřeném hardwaru a svobodném operačním systému založeném na linuxovém OpenWrt. Uživatelům nabízí vysokou úroveň zabezpečení a navíc zastane i práci dalších zařízení – domácího serveru, NAS, tiskového či virtuálního serveru.

Pokud si dnes router na Indiedogo objednáte, doputuje k vám během června. Původně přitom firma slibovala, že distribuovat zařízení k zákazníkům začne v dubnu.

Zdroj: CZ.NIC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama