nvidia-i-amd-se-pripravuji-na-prichod-vr-headsetu-vydavaji-ovladace-grafik-s-jejich-podporou
Novinka nVidia i AMD se připravují na příchod VR headsetů. Vydávají ovladače grafik s jejich podporou

nVidia i AMD se připravují na příchod VR headsetů. Vydávají ovladače grafik s jejich podporou

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

30. 3. 2016 11:00

Oba hlavní výrobci grafických karet pro běžné spotřebitele se nyní připravují na příchod prvních headsetů pro virtuální realitu HTC Vive a Oculus Rift tím, že vydávají nové ovladače pro své grafické karty GeForce a Radeon.

Reklama

Nové ovladače obou výrobců by měly přinést především optimalizace a podporu zmíněných dvou VR headsetů. V případě AMD byla navíc přidána ještě podpora nedávno představené dvoučipové grafické karty Radeon Pro Duo. Ovladače od nVidie označené jako GeForce 364.72 WHQL se dále zaměřují také na řadu vylepšení pro herní tituly jako jsou Dark Souls III, Killer Instinct, Quantum Break a Paragon. Zároveň připravují optimalizace pro první "VR-ready" tituly jako je EVE: Valkyrie, Elite Dangerous či Chronos. 

nVidia i AMD se připravují na příchod VR headsetů. Vydávají ovladače grafik s jejich podporou
i Zdroj: PCTuning.cz

 

U stáje AMD nese aktualizace driverů označení Radeon Software Crimson Edition 16.3.2. Mimo zmíněných vylepšení týkajících se VR vylepšují také výkon při CrossFire zapojení grafik ve hře Hitman (2016) při využívání módu DirectX 11. Zároveň se dočkáme opravy bugu u grafiky Radeon R9 Fury, který způsoboval poruchy zobrazení v pohotovostním režimu a plynulosti pohybu (stuttering) v XCOM 2. 

GeForce 364.72 WHQL si nyní můžete stáhnout ze stránek nVidia. Podobně jsou na tom i nové ovladače od AMD, které také najdete na stránkách výrobce.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama