fbi-odblokovala-teroristuv-iphone-i-bez-pomoci-applu
Apple Novinka FBI odblokovala teroristův iPhone i bez pomoci Applu

FBI odblokovala teroristův iPhone i bez pomoci Applu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 3. 2016 09:30 11

Američtí vyšetřovatelé našli způsob, jak bez pomoci firmy Apple prolomit zabezpečení iPhonu, který používal jeden z pachatelů útoku v kalifornském San Bernardinu. Vyplývá to z dokumentů, které ministerstvo spravedlnosti USA poslalo k soudu.

Reklama

Vláda v únoru nařídila Applu, aby jeho experti pomohli FBI odblokovat iPhone 5C, který vlastnil Syed Farook, jeden z pachatelů prosincového útoku v San Bernardinu. Konkrétně žádala o pomoc s vypnutím funkce automatického mazání. Ta se aktivuje po deseti neúspěšných pokusech o zadání přístupového hesla.

Apple ale požadavek odmítl s odvoláním na ochranu osobních údajů. Spor byl ostře sledovaný, protože mohl mít širší důsledky pro ochranu osobních údajů. Za výrobce elektroniky s nakousnutým jablkem se postavily další velké technologické firmy.

Jak se však nyní ukázalo, pomoc Applu už není potřebná. Z dokumentů zaslaných k soudu totiž vyplývá, že vláda se k údajům ve Farookově iPhonu již dostala.

Společnost Apple se k novému vývoji v případu zatím nevyjádřila. Dříve však varovala před vytvářením „zadních vrátek" k obsahu chytrých telefonů.

Zdroj: PA

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama