napalil-lidi-na-ulici-starsim-iphonem-vydaval-ho-za-novy-se
Apple Novinka Napálil lidi na ulici starším iPhonem. Vydával ho za nový SE

Napálil lidi na ulici starším iPhonem. Vydával ho za nový SE

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 3. 2016 16:00 10

Známý moderátor Jimmy Kimmel vyrazil se svou show do ulic, kde zastavil několik lidí, kterým ukázal iPhone 5 a tvrdil jim, že se jedná o nový iPhone SE. Většina kolemjdoucích se nechala snadno oklamat, na jejich reakce se můžete podívat ve videu.

Reklama

Mnoho z oslovených chodců iPhone SE přijímalo nekriticky jen z důvodu, že jim bylo sděleno, že se jedná o poslední novinku Applu. Ve skutečnosti v ruce drželi ale jeden a ten samý iPhone, a to model s označením 5, který se začal prodávat před čtyřmi roky.

Na „novém“ iPhonu kladně hodnotili například lepší a jasnější displej, rychlejší odezvu operačního systému, větší výdrž na baterii, či nižší hmotnost.

iPhone SE byl představen na tiskové konferenci v pondělí 21. března. Jedná se o telefon, který v nabídce nahrazuje starší model 5s. Má čtyřpalcovou obrazovku a nabízí stejný výkon jako loňský top model 6s. Konkrétně se v útrobách kovového těla nachází čip A9 s 64bitovou architekturou, který spolupracuje s koprocesorem M9. RAM jsou rovné 2 GB. Velmi kvalitní je rovněž dvanáctimegapixelový iSight fotoaparát. Ten dokáže pořizovat panoramatické snímky o velikosti až 63 Mpx a nahrávat 4K video při 30 snímcích za sekundu.

Základní iPhone SE s 16GB pamětí bude stát 12 990 Kč, za 64GB verzi pak zájemci zaplatí 16 190 Kč. Předobjednávky odstartují 29. března.

Zdroj BGR

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama