virtualni-realita-playstation-vr-se-vyprodala-za-par-minut
Novinka Virtuální realita PlayStation VR se vyprodala za pár minut

Virtuální realita PlayStation VR se vyprodala za pár minut

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 3. 2016 15:30

V prodejích smartphonů se Sony nedaří tak, jak by si asi vedení firmy přálo. Jak se ale nyní ukázalo, tento japonský výrobce může vše dohnat v oblasti systémů pro virtuální realitu. Po jeho headsetu PlayStation VR se po spuštění předobjednávek na Amazonu jen zaprášilo. Vyprodáno bylo za několik minut.

Reklama

Případní zájemci si mohli pořídit set helmy, ovladačů, kolekce pěti miniher VR Worlds a kamery za 499 dolarů. Počet uskutečněných předobjednávek však zástupci japonského výrobce neprozradili.

PlayStation VR se začne v Evropě a v České republice prodávat v říjnu tohoto roku za cenu 10 990 Kč s daní. Základem futuristicky vyhlížejícího headsetu je 5,7palcový OLED displej s rozlišením 1920 × RGB × 1080 px (pro každé oko 960 × RGB × 1080 px) a schopností zobrazovat obraz až 120 snímků za sekundu. Iluzi virtuálního světa umocní přítomné senzory, které snímjí pohyb hlavy a údaje v reálném čase přenášejí do hry. Interakci s prostředím zajistí ovladače DualShock.

Společně s brýlemi PlayStation VR se na trh dostane několik launchových titulů, přičemž do konce roku jich má být dostupných zhruba 50.

Virtuální realita PlayStation VR se vyprodala za pár minut
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: pocket-lint.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama