lg-g5-se-v-cr-zacne-prodavat-v-dubnu-za-19-590-kc
Novinka LG G5 se v ČR začne prodávat v dubnu za 19 590 Kč

LG G5 se v ČR začne prodávat v dubnu za 19 590 Kč

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 3. 2016 11:00 6

Druhý týden v dubnu dorazí oficiálně nová vlajková loď společnosti LG na tuzemský trh. Model G5 bude dostupný za doporučenou cenu 19 590 Kč. Informovali o tom mediální zástupci z české pobočky jihokorejského výrobce. Zákazníci budou moci vybírat ze zlaté a stříbrné varianty.

Reklama

Společnost LG představila novinku G5 na veletrhu Mobile World Congress. Telefon je zajímavý zejména svým modulárním designem. Celá spodní strana, ve které je připevněna i baterie, se dá vysunout. Místo ní je pak možné vložit jiné moduly. V ČR se bude oficiálně prodávat zatím jen modul, který kombinuje rezervní baterii a má dedikovaná tlačítka pro ovládání fotoaparátu. Jeho cena ale známá není.

Modulární platforma však není jediným lákadlem LG G5. Smartphone sází také na vylepšený fotoaparát. Místo jednoho objektivu naleznete na zadní straně hned dva. Když oba snímače začnou pracovat dohromady, získá uživatel ultraširokoúhlý záběr v úhlu až 138°, rozlišení celé fotky se ale sníží z šestnácti na osm megapixelů.

Srdcem chytrého telefonu je procesor Snapdragon 820 s frekvencí 2,15 GHz. K dispozici má přístroj 4 GB operační paměti a úložný prostor s kapacitou 32 GB. Ten je možné dále rozšiřovat pomocí paměťových karet. Displej LG G5 dorostl do úhlopříčky 5,3 palce a může se pochlubit nejen vysokým rozlišením 2 560 × 1 440 obrazových bodů, ale také softwarovou vychytávkou always-on, díky které se nejdůležitější informace zobrazují přímo na zhasnuté obrazovce.

Zdroj: Smartmania

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama