qnap-uvadi-dva-levnejsi-nas-ts-128-a-ts-228-urcene-pro-domacnosti
Novinka QNAP uvádí dva levnější NAS TS-128 a TS-228 určené pro domácnosti

QNAP uvádí dva levnější NAS TS-128 a TS-228 určené pro domácnosti

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 3. 2016 17:30

Nové modely QNAP Systems mají posloužit především jako domácí úložiště se zajímavými funkcemi. Podle výrobce jsou ideální pro zálohování a sdílení dat, ale i streamování multimédií.

Reklama

Na pulty českých obchodů zamířily dva nové modely NAS. Jedná se konkrétně o typy TS-128 a TS-228 vybavené procesorem se dvěma jádry a jedním, respektive dvěma 3,5" diskovými pozicemi. “Nové TS-128 a TS-228 představuje ideální osobní NAS za rozpočtově příznivou cenu, který může uživatelům poskytnout rozsáhlejší základnu pro ukládání dat, zálohování a multimediální zábavu.” říká produktový manažer QNAP Jason Hsu.

Obě novinky společnosti QNAP nabídnou i přes primární určení pro domácnost a zajímavou cenu velice dobré přenosové rychlosti až 100 MB/s. Na čelním panelu umístil výrobce tlačítko pro rychlé zálohování dat, LED kontrolky, jeden port USB 3.0 a nezbytný vypínač. V zadní části se nachází RJ-45 gigabitového Ethernetu, jeden USB 2.0 port a napájecí konektor. Uvnitř bílé věže pak najdeme tikat dvoujádrový procesor standardu ARM v7 s taktem 1,1 GHz a rovnou 1 GB operační paměti. Při instalaci disků se obejdete bez šroubováku a dalšího nářadí, stačí sundat boční kryt a zasunout disk nebo disky do připravené šachty.

QNAP uvádí dva levnější NAS TS-128 a TS-228 určené pro domácnosti
i Zdroj: PCTuning.cz

Oba modely pracují s firemní softwarovou platformou QNAP QTS 4.2, která vedle klasického sdílení souborů podporuje i moduly Photo Station, Music Station a Video Station, ale rovněž také mobilní aplikace Qfile, Qphoto, Qmusic, Qvideo a Qmanager. Pomocí služby myQNAPcloud pak můžete ke svým souborům přistupovat i nadálku po internetu ať už se nacházíte kdekoliv. A nemusíte se obávat o to, kdo má k vaším datům přístup - jsou pořád uložená bezpečně ve vašem NAS serveru.

TS-128 a TS-228 nabízí i obsáhlé funkce pro správu a zálohování souborů, včetně například sdílení souborů napříč platformami pro systémy Windows, OS X, Linux a Unix. Nechybí ani aplikace Hybrid Backup Sync, která konsoliduje funkce zálohování, obnovení a synchronizace, aby uživatelé mohli snadno přenášet data na místní či vzdálená úložiště nebo na cloud - včetně služeb Amazon Cloud Drive, Google Drive, Dropbox, OneDrive, Yandex, Box, Amazon S3, Amazon Glacier, Microsoft Azure, Google Cloud Storage a WebDAV.

QNAP uvádí dva levnější NAS TS-128 a TS-228 určené pro domácnosti
i Zdroj: PCTuning.cz

vlevo TS-228, napravo TS-128

Pokud máte chytrou televizi, která podporuje DLNA standard, není problém na ní streamovat s NAS zařízení video, obrázky nebo muziku. Další funkcionality jde do obou zařízení snadno doinstalovat – třeba pomocí Surveillance Station se 2 kanály IP kamer zdarma a s až 8 kanály dostupnými dokoupením přídavných licencí lze udělat z NAS dohledové centrum.

Doporučené koncové ceny novinek QNAP TS-128 a TS-228 jsou stanoveny takto:

QNAP uvádí dva levnější NAS TS-128 a TS-228 určené pro domácnosti
i Zdroj: PCTuning.cz

 Zdroj: QNAP

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama