rockit-88-delid-procesoru-snadno-a-rychle
Novinka Rockit 88: Delid procesoru snadno a rychle

Rockit 88: Delid procesoru snadno a rychle

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

17. 3. 2016 20:00 5

Delid je jednoduše řešeno doslova odvíčkování procesoru, tedy sundání tepelného rozvaděče ze samotného čipu. Tento nástroj, jinak riskantní operací, velmi zjednoduší a urychlí.

Reklama

Je mnoho způsobů na delid procesorů. Většinou ho dělají opravdoví fanoušci do počítačů, kteří se ženou za každým megahertzem. V mainstreamových procesorech se totiž v posledních letech používá mezi samotným čipem a rozvaděčem tepla obyčejná šedá teplovodivá pasta. Naproti tomu high-endové procesory jsou ke kovovému vršku pájené a přenos tepla z čipu je tam mnohonásobně lepší.

Rockit 88: Delid procesoru snadno a rychle
i Zdroj: PCTuning.cz

Na Kickstarteru se teď objevil nástroj, který tohle velmi zjednoduší. Žádné žiletky, kladiva. Je to vlastně menší svěrák přizpůsobený procesor. Ten do něj jednoduše vložíte, spojíte obě části k sobě a imbusem utahujete. Vysouvajícíc se závit už se o vše postará.

Není to sice úplná novinka a například Caseking.de prodává podobný nástroj od známého overclockera der8aure, ale za šílených 90 Euro. Rockit 88 na Kickstarteru stojí 35 dolarů (nebo 28 v prvních pár kusech), poštovné je pak dalších 20 dolarů. Celkem vás může vyjít na méně než polovinu. V přepočtu i s poštovným do České republiky tak stojí okolo 1300 Kč. Škoda jen toho drahého poštovného. Zmíněný nástroj je však pouze pro procesory Intel.

Zdroj: Kickstarter

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama