dokovaci-stanice-pro-externi-graficke-karty-razer-core-dorazi-na-trh-pristi-mesic
Novinka Dokovací stanice pro externí grafické karty Razer Core dorazí na trh příští měsíc

Dokovací stanice pro externí grafické karty Razer Core dorazí na trh příští měsíc

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

17. 3. 2016 14:45

Dokovací stanice pro externí připojení desktopových grafických karet k notebookům či miniaturním počítačům jsou žhavým tématem od chvíle, kdy AMD začalo hovořit o vlastním standardizovaném řešení xConnect. Právě AMD spolupracovalo s firmou Razer, která chystá vlastní stanici s označením Core a my už známe její cenu i datum vydání.

Reklama

Stanice Razer Core by měla být k dostání již od příštího měsíce, přičemž již nyní si ji mohou zákazníci předobjednat od výrobce. Ten její cenu stanovil na 499 dolarů (u nás zhruba 14 500 Kč s DPH), což je poměrně dost vzhledem k tomu, že se tento dok vyplatí pouze v případě, když do něho umístíte grafickou kartu za podobné peníze. Celkem Vás tak herní ultrabook či mini počítač s dokem a externí grafikou může přijít na dost velké peníze, jelikož za dok s grafikou dáte téměř 30 000 Kč. 

Dokovací stanice pro externí grafické karty Razer Core dorazí na trh příští měsíc
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Dokovací stanice tak má smysl spíše pouze pro uživatele, kteří potřebují výkonný a mobilní notebook či ultrabook na práci a doma si potom chtějí na tom samém stroji zahrát náročnější tituly. Potíž stále zůstává v tom, že řada notebooků postrádá vysokorychlostní rozhraní Thunderbolt 3, které je podmínkou k provozu dokovací stanice. Ale vraťme se k Razer Core. Stanice je kompatibilní s celou řadou grafik od AMD i nVidie a jsou na ní umístěny také čtyři porty USB 3.0, které mohou posloužit třeba k připojení dalších monitorů přes toto rozhraní. 

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama