virtualni-realita-playstation-vr-od-sony-bude-stat-11-tisic
Novinka Virtuální realita PlayStation VR od Sony bude stát 11 tisíc

Virtuální realita PlayStation VR od Sony bude stát 11 tisíc

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 3. 2016 13:30 4

Headset PlayStation VR, který je určen pro konzoli PS 4, se v Evropě (a v České republice) začne prodávat v říjnu letošního roku. Uvedli to zástupci japonského výrobce během akce Games Developer Conference v San Franciscu.

Reklama

Už delší dobu se pošeptávalo, že headset, který byl dlouhou dobu znám pod názvem Project Morpheus, může zaujmout zejména svou nižší cenovkou. A tato informace se před několika hodinami potvrdila. Cena je stanovena na 399 eur, tedy zhruba 11 tisíc korun. V porovnání s konkurencí Oculus Rift a HTC Vive je PlayStation VR tedy jednoznačně nejlevnější. Společně s brýlemi se na trh dostane několik launchových titulů, přičemž Sony očekává, že do konce roku bude k dispozici více než 50 her.

Základem headsetu PlayStation VR je 5,7palcový OLED displej s rozlišením 1920 × RGB × 1080 px (pro každé oko 960 × RGB × 1080 px) a schopností zobrazovat obraz až 120 snímků za sekundu. Iluzi přenesení do virtuálního světa umocňují přítomné senzory, které snímají pohyb hlavy a údaje v reálném čase přenášejí do hry. Interakci s prostředím ve virtuálním světě zajistí DualShock ovladač, popřípadě lze použít PS Move ovladače, které ovšem nebudou součástí základního balení.

K provozování PSVR budete kromě samotné konzole PlayStation 4 a ovladače potřebovat také PlayStation kamerku, která se prodává separátně za zhruba 1 300 korun.

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama