opera-pro-vyvojare-umi-zrychlit-nacitani-stranek-az-o-90
Novinka Opera pro vývojáře umí zrychlit načítání stránek až o 90 %

Opera pro vývojáře umí zrychlit načítání stránek až o 90 %

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 3. 2016 11:00 2

Nová verze internetového prohlížeče Opera přináší funkci pro blokování reklam, čímž umožňuje rychlejší načítání webových stránek. Určena je zatím vývojářům a nadšencům technologických novinek. Kdy se dostane k běžným uživatelům, upřesněno nebylo.

Reklama

Souběžně s uvolněním testovacího sestavení 37.0.2162.0 se zástupci Opery také pochlubili několika čísly. Jejich technologie blokování reklamy je údajně o 40 procent účinnější než běžné nástroje pro blokování reklamy, které jsou k prohlížeči dodatečně připojeny, a v ideálním případě je tak díky ní možné dosáhnout zrychlení načítání webu až o 90 %.

Blokování reklam v testovací verzi Opery je možné aktivovat kliknutím na zašedlou ikonu štítu přímo v okně s URL. Uživatelé si mohou prohlédnout, kolik reklam už bylo zablokováno či jak stránka vypadá s a bez reklamy. Oblíbené weby lze samozřejmě umístit na tzv. whitelist a z blokování je vyjmout.

Opera je mezi nejužívanějšími prohlížeči s velkou ztrátou pátá za prohlížeči firem Microsoft, Google, Firefox a Apple. Firma ale často zavádí inovace, které později přejímají i nejrozšířenější prohlížeče.

Sestavení prohlížeče Opera pro vývojáře můžete stahovat odsud.

Zdroj: Opera

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama