msi-nabizi-dve-provedeni-geforce-gtx-950-bez-externiho-napajeni
Novinka MSI nabízí dvě provedení GeForce GTX 950 bez externího napájení

MSI nabízí dvě provedení GeForce GTX 950 bez externího napájení

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

16. 3. 2016 19:00 2

Společnost Asus není jediným výrobcem, který využil dobré energetické účinnosti grafické karty GeForce GTX 950 a vydal ji napájenou pouze ze slotu PCIe. To samé totiž nyní učinila firma MSI a to hned se dvěma modely.

Reklama

Spotřeba elektrické energie pouhých 75 wattů umožňuje oběma novým modelům MSI GTX 950 2GD5 OCV2 a OCV3 využít pro napájení samotný slot PCI-Express bez nutnosti připojení PEG konektoru. To přitom nebrání využití plného výkonu grafického čipu. Dokonce se u obou modelů dočkáme mírného přetaktování oproti referenčnímu provedení. Tovární přetaktování na frekvenci 1076 MHz a 1253 MHz (boost) se však dočkala pouze GPU karet. 2 GB pamětí tak zůstaly na původních 6,6 GHz.  

MSI nabízí dvě provedení GeForce GTX 950 bez externího napájení
i Zdroj: PCTuning.cz

Zásadním a prakticky jediným rozdílem mezi oběma modely je využitý chladič. U verze s přízviskem OCV2 výrobce zvolil kompaktnější chladič, díky němuž má karta rozměry pouhých 170 × 111 × 38 mm. Chladič je v tomto případě osazen pouze jedním ventilátorem. Druhá varianta OCV3 má ventilátory dva a rozměry 220 × 111 × 38 mm. Nutno dodat, že u obou verzí jsou černé větráky umístěny do bílého krytu. 

MSI nabízí dvě provedení GeForce GTX 950 bez externího napájení
i Zdroj: PCTuning.cz

Obě karty cílí hlavně na hráče méně náročných her v rozlišení Full HD, jako jsou třeba tituly typu MOBA. Cena menšího z obou provedení se pohybuje zhruba okolo 4 200 Kč. Druhá, větší verze zatím u nás k vidění není, nicméně její cenovka by měla být velice podobná jako v případě OCV2.  

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama