samsung-galaxy-s7-edge-oficialne-dorazil-do-ceska-ceny-startuji-na-19-799-kc
Novinka Samsung Galaxy S7 (edge) oficiálně dorazil do Česka. Ceny startují na 19 799 Kč

Samsung Galaxy S7 (edge) oficiálně dorazil do Česka. Ceny startují na 19 799 Kč

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 3. 2016 16:00 7

Jihokorejský Samsung začal dnes v Česku prodávat své novinky Galaxy S7 a S7 edge. Základní doporučená cena smartphonu činí 19 799 Kč. Verze se zahnutým displejem začíná na částce 22 599 Kč. Zájemci mohou vybírat z barevných variant zlatá, černá a bílá. Kapacita paměti je 32 GB s možností rozšíření přes microSD slot.

Reklama

Svou vlajkovou loď nabízí Samsung po vzoru loňských modelů ve dvou různých provedeních, které se liší tvarem a nově i velikostí. Základ nabídky tvoří telefon S7, který je vybaven 5,1palcovou obrazovkou s rozlišením 2 560 × 1 440 obrazových bodů. Druhá verze S7 edge má pak 5,5palcový displej s totožným rozlišením. Na rozdíl od „ploché es sedmičky“ je dotykový panel zakřivený a může být využit pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Po hardwarové stránce patří oba smartphony k tomu nejlepšímu, co je možné aktuálně zakoupit. Pracovní tempo udává čip Exynos 8890 nebo Snapdragon 820 (záleží na regionu/v ČR se mobily prodávají s Exynosem). K dispozici jsou dále 4 GB operační paměti typu LPDDR4. Úložný prostor je možné rozšířit díky paměťovým kartám.

Sedmičky lákají také na certifikaci IP68, tedy zvýšenou odolnost proti vodě a prachu. Výrobci se ji podařilo do těl zařízení dostat, aniž by nějak narušil jejich líbivý vzhled. Smartphony díky tomu mohou být ponořeny do hloubky 1,5 metru po dobu 30 minut. Ve výbavě nechybí dále ani čtečka otisků prstů, zabudovaná v domovském tlačítku. Samozřejmostí jsou také rychlé datové přenosy LTE, baterie s kapacitou 3 000 mAh (3 600 mAh u edge) a dva fotoaparáty. Ten zadní má rozlišení dvanáct megapixelů a je napojen na objektiv se světelností f/1,7. Objektiv na přední straně má rozlišení pět megapixelů, světelnost je opět skvělých f/1,7.

Samsungy Galaxy S7 (edge) jsou výborně vybavené smartphony, které ovšem patří k těm nejdražším na trhu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama